Fräs det i smör på hög värme, salta och peppra. Skånsk kalops är generellt lite mustigare och man stoppar gärna i lite extra grejer =) Så här, mina vänner – har ni min version på skånsk kalops
Hetta upp smör i en gjutjärnsgryta och bryn köttet runt om i omgångar. 25 g smör. 1-1,5 kg oxkött 25 g smör 3 gula lökar 2 morötter 2 msk vetemjöl 8 kryddpepparkorn 1 msk vitpepparkorn + malen vitpeppar salt 1 lagerblad 1 köttbuljong
Stek i smör. Vispa ägg, mjöl, salt och socker till en jämn smet. Tillsätt mjölken. Putta med en stekspade från kant till mitt tills äggakakan har stannat och fått färg
Fräs brödsmulorna i smöret i en stor stekpanna. 100 g Arla® Svenskt Smör. Varva de varma brödsmulorna och äppelmos på ett fat där man börjar och slutar med brödsmulor
Lägg i en rejäl klick smör och vänta tills det är nötbrunt. Lägg i en ny klick smör och låt kakan glida ned i pannan igen, värmen skall fortfarande vara hög