Skånsk smör recept

Skånsk kalops i Crockpot

Skånsk kalops i Crockpot

Fräs det i smör på hög värme, salta och peppra. Skånsk kalops är generellt lite mustigare och man stoppar gärna i lite extra grejer =) Så här, mina vänner – har ni min version på skånsk kalops
Skånsk kalops

Skånsk kalops

Hetta upp smör i en gjutjärnsgryta och bryn köttet runt om i omgångar. 25 g smör. 1-1,5 kg oxkött 25 g smör 3 gula lökar 2 morötter 2 msk vetemjöl 8 kryddpepparkorn 1 msk vitpepparkorn + malen vitpeppar salt 1 lagerblad 1 köttbuljong
Skånsk äggakaka med knaperstekt fläsk

Skånsk äggakaka med knaperstekt fläsk

Stek i smör. Vispa ägg, mjöl, salt och socker till en jämn smet. Tillsätt mjölken. Putta med en stekspade från kant till mitt tills äggakakan har stannat och fått färg
Skånsk äppelkaka & eget ströbröd

Skånsk äppelkaka & eget ströbröd

Skör smöret och lägg på toppen. Skånsk äpplekaka. 
75 g smör. 75 g smör. Här kommer mer från vår Äppelfolder, den man även i morgon kan hämta hos Mat
Skånsk äppelkaka på mos

Skånsk äppelkaka på mos

Bryn skorpmjölet i smöret och sockret i en stekpanna. Smöra en rund kakform och bottna med ungefär hälften av det brynta skorpmjölet
Skånsk långkål med sirap

Skånsk långkål med sirap

Fräs kålen i smör eller flott i en gryta. 3 msk smör eller flott. Skölj grönkålen och repa bladen från de grova stjälkarna
Skånsk Kalops

Skånsk Kalops

Hetta upp smör och bryn köttet tills den får färg. Gör såhär. Skär köttet i bitar. Tillsätt 2 msk mjöl, rör om och häll sedan på hett vatten
Skånsk äppelkaka

Skånsk äppelkaka

Fräs brödsmulorna i smöret i en stor stekpanna. 100 g Arla® Svenskt Smör. Varva de varma brödsmulorna och äppelmos på ett fat där man börjar och slutar med brödsmulor
Skånsk äpplekaka

Skånsk äpplekaka

Smöra en eldfastform i botten. Avsluta med att strö över sista av strösockret och därefter täck med tunna skivor av smöret
Skånsk kalops

Skånsk kalops

smör. Så här gör du 2 timmar Skär köttet i 3 cm stora bitar, salta och peppra med kvarnen
Skånsk äggakaka

Skånsk äggakaka

smör till stekningen. Skånsk äggakaka äter man kanske bäst på Brösarps gästgiveri. Låt smöret bli ljusbrunt i en stekpanna
Skånsk äggakaga med fläsk

Skånsk äggakaga med fläsk

Lägg i en rejäl klick smör och vänta tills det är nötbrunt. Lägg i en ny klick smör och låt kakan glida ned i pannan igen, värmen skall fortfarande vara hög

Skånsk äppelkaka.

 Smörj en ugnsfast form och strö ett lager skorpsmulor i botten, sedan lite socker och lägg sedan på ett lager äpple
Skånsk äppelkaka med vaniljsås

Skånsk äppelkaka med vaniljsås

Avsluta med hyvlat smör på toppen. 100 g smör. 100 g smör. Skrivet 2016-02-08 Klockan 20. 38. 15. 4 port. Äpplekaka