Skånsk sill recept

Skånsk senapsgravad sill

Skånsk senapsgravad sill

Flå skinnet av sillfiléerna och lägg dem över natten i lag 1. Lägg de avrunna sillfiléerna i en glasburk och varva dem med lag 2. 1 kg sillfilé. 2 msk stark skånsk senap
Skånsk ättiksgurka

Skånsk ättiksgurka

Detta är kanske viktigt för sill och annat bakteriekänsligt men för gurka borde den svagare blandningen  kunna räcka
Skånsk kryddsill

Skånsk kryddsill

Rensa sillen men låt benen sitta kvar. Ta upp sillen ur lagen och låt den rinna av.  Varva ner sill och kryddblandningen i en glas eller rostfri hög skål
Sill, Sill, Sill...

Sill, Sill, Sill...

Skånsklöksill och Rom- & Dillsill. Ingefärssill och Apelsin- & saffransill gjorde jag även förra året
Aubergine"sill" i krämig senapssås

Aubergine"sill" i krämig senapssås

Idag blir det recept på härlig sommarmat i form av denna goda aubergine"sill" i krämig senapssås. I påskas käkade jag och maken aubergine"sill" för första gången (se det receptet här)
Skånsk senapssill

Skånsk senapssill

Skär sillfiléerna i mindre bitar och lägg dem i en glasburk. Låt sillbitarna rinna av ordentligt. Inlagd sill
Skånsk Sillasoppa på farmors vis

Skånsk Sillasoppa på farmors vis

Ta upp sillarna och sila av buljongen, använd all buljong till soppanoch späd med grösaksbuljongen till lagom smak, smaksätt med fiskfond/fiskbuljong
Örtgravad sill

Örtgravad sill

Sill i härligt grön ört- och pepparrotssås,. Mer recept på sill till julbordet hittar du. 450 g sillfiléer. 1,5 tsk grov skånsk senap. 450 g sillfiléer
Senaps-"sill" på aubergine

Senaps-"sill" på aubergine

Vänd ner auberginen och du har din alldeles egna auberginesill med senap. 10,5 dl skånsk grovkornig senap. 11 aubergine, ca 300 g 0,5 dl skånsk grovkornig senap 0,5 dl vanlig senap 0,5 dl rårörsocker 0,5 dl rapsolja 1 tsk vitvinsvinäger 1 knippe dill, finhackad 1 dl purjolök, fint strimlad salt och svartpepparSkala auberginen och skär den i mindre bitar
Skånsk löksill

Skånsk löksill

Skiva sillen i lagom bitar. Varva sill, rödlök och kryddpeppar i en snygg kruka eller burk. 2 burkar inläggningssill
Skånsk Sillasoppa på farmors vis

Skånsk Sillasoppa på farmors vis

Koka sillarna för sig med vatten så det precis täcker lägg i lagerblad och kryddpeppar, låt koka i ca 10 minuter, skumma av vid behov Ta upp sillarna och sila av buljongen, använd all buljong till soppanoch späd med grösaksbuljongen till lagom smak, smaksätt med fiskfond/fiskbuljong Tillsätt grösakerna, redning på vispgrädde och äggula lätt ihopvispad, låt koka upp smaksätt ev. Strö över hackad persilja före servering 2 stora salta sillar el 3 små. 4 stora färska sillar. 2 stora salta sillar el 3 små 4 stora färska sillar 4 potatis 3 morötter 1 purjolök 8 kryddpepparkorn 2 lagerblad 2-3 msk fiskfond elller fiskbuljong Persilja 2 msk smör Redning 1 äggula 1 dl vispgrädde
Sill, isterband och äppelkaka

Sill, isterband och äppelkaka

Efter maten var det dags att bänka sig framför soffan och titta på Snapphanar, såklart tillsammansmed en fantastisk skånsk äppelkaka som Hanna, den militanta skåningen gjort, som lämpligt tilltugg till filmen
Supersnabb skånsk senapssill

Supersnabb skånsk senapssill

Ett måste på julbordet är ju sill och hemgjord sill är verkligen något alldeles speciellt. Här bjuder jag på underbart god senapssill
Lägga in sill?

Lägga in sill?

För Håkan gäller, förutom Ättarpsill, glasmästarsill, senapssill på stark skånsk senap och Brantevikssill
Tre sorters sill och julafton nr 1

Tre sorters sill och julafton nr 1

Rör ihop dijonsenap, skånsk senap, honung, purjolök, créme fraiche och pressad lime. Vi hjälptes åt med maten till julbordet så vi bidrog med tre sorters sill, griljerad julskinka och en väldans massa julgodis
Stekt panerad sill

Stekt panerad sill

ryggfenor från sillen och lägg dem i filmjölken. Du kan ha sillen i marinaden över natten. Ta upp en sill i taget och skaka av marinaden samt vänd i paneringen och lägg på en bricka
Rögeriets senapsgravade sill

Rögeriets senapsgravade sill

Dra skinnet av sillfiléerna. Slå senapssås över de gravade, väl avrunna sillfiléerna. 1 kg sillfilé, gärna köpta i en fiskaffär. 3 msk skånsk senap