Skånsk sidfläsk recept

Skånsk äggakaka med stekt fläsk

Skånsk äggakaka med stekt fläsk

1. Skiva och stek fläsket i en torr stekpanna och ställ åt sidan. Spara stekflottet till smeten – det ger nämligen en underbar smak till äggakakan
Skånsk äggakaka

Skånsk äggakaka

Skånsk äggakaka äter man kanske bäst på Brösarps gästgiveri. 3 hg rimmat eller rökt sidfläsk i skivor. 5 ägg 3 hg rimmat eller rökt sidfläsk i skivor
Skånsk äggakaga med fläsk

Skånsk äggakaga med fläsk

800 g rimmat sidfläsk. Skiva fläsket. Stek det och håll det varmt. Vispa ihop ingredienserna till smeten. Hetta upp en stekpanna på hög värme
Skånsk äggakaga med fläsk

Skånsk äggakaga med fläsk

Trots att den är misstänkt lik ugnspannakaka så står den stolt och stark på egna ben, klanderfritt uppbackad av det rökta sidfläsket och de rårörda lingonen
Södrastations köttgryta

Södrastations köttgryta

Fräs under tiden champinjonerna, bacon/sidfläsk, lammkorv och löken så att det får färg i en stekpanna och lägg sedan över det i grytan
Hemgjord rullsylta och Marilyn Monroe.

Hemgjord rullsylta och Marilyn Monroe.

Den avnjuts bäst med inlagda rödbetor, skånsk senap och kanske lite brunkål. Börja med att rimma sidfläsket ett par dagar innan ni tänker rulla er sylta
Stuvad savoykål

Stuvad savoykål

Häromdagen smaksatte jag den stuvade kålen med tärnat äpple och en klick skånsk senap. Detta passade otroligt bra ihop med knaperstekt sidfläsk
Ärtsoppa extra allt

Ärtsoppa extra allt

Lägg även i bogfläsk eller sidfläsk och bacon. 1400 g rimmat bogfläsk, sidfläsk i bit eller fläsklägg. 1200 g bacon i bit (rökt sidfläsk). 1skånsk senap. 11 kg torkade gula ärter blötläggningsvatten vatten för koket 1 tsk salt 1 st skalad morot 1 st stor skalad gul lök 2 st kryddnejlikor 1 st lagerblad 2 tsk torkad timjan, mejram eller kyndel 400 g rimmat bogfläsk, sidfläsk i bit eller fläsklägg 200 g bacon i bit (rökt sidfläsk) 200 g rå fläsk- eller köttkorv eventuellt lite vatten och lite salt timjan, mejram eller kyndel skånsk senap söt svensk senap dijonsenapLägg ärterna i en bunke eller skål
Oxrullader med gräddsås och pressgurka

Oxrullader med gräddsås och pressgurka

Oxrullader100 g rökt sidfläsk 1 gul lök 1 dl ättiksgurka, strimlad 0,5 dl skånsk senap 8 skivor innanlår, av nöt (ca 600 g) 1 msk smör salt peppar 2 dl rött vin 2 dl vispgrädde 1 msk svartvinbärsgelé
Ernsts optimala fläskmacka med äpple, ingefära och chili

Ernsts optimala fläskmacka med äpple, ingefära och chili

skånsk grovkornig senap. Äppelrimmat sidfläsk. Blanda äppeljuice och salt tills saltet har löst sig. Skär samtidigt fläsket i 1,5 cm tjocka skivor och marinera i fläsket i äppelrimlagen i 12 timmar eller upp till ett dygn
Dansk Äggakaka – recept

Dansk Äggakaka – recept

Äggakaka är väldigt skånskt men detta recept har influenser från Danmark där Saras gammelmormor ”mormor Greta” arbetade som ung
Utflykt till Stora Envättern’s Naturreservat

Utflykt till Stora Envättern’s Naturreservat

Vitkålssallad med Varmrökt Sidfläsk och Ost ½ liter finstrimlad Ekologisk Vitkål 1 dl Aioli från Gourmetservice 1 dl Ekologisk Crème Fraiche 1 msk Druvan’s Ekologisk Skånsk Senap 1 dl vit Ekologisk Balsamvinäger från Saltå Kvarn Havssalt och Svartpeppar 150 gr Varmrökt Sidfläsk från Coop 100 gr Änglamark Ekologisk mild Ost 10-15 Ekologiska Cocktailtomater Riv vitkålen fint med osthyvel i en bunke
Onsdag 13 januari

Onsdag 13 januari

Skånsk äggakaga med stekt fläsk. 800 g rimmat sidfläsk. 800 g rimmat sidfläsk. 4 port. Ingredienser. 8 ägg. 3 dl vetemjöl