Trots att den är misstänkt lik ugnspannakaka så står den stolt och stark på egna ben, klanderfritt uppbackad av det rökta sidfläsket och de rårörda lingonen
Den avnjuts bäst med inlagda rödbetor, skånsk senap och kanske lite brunkål. Börja med att rimma sidfläsket ett par dagar innan ni tänker rulla er sylta
Lägg även i bogfläsk eller sidfläsk och bacon. 1400 g rimmat bogfläsk, sidfläsk i bit eller fläsklägg. 1200 g bacon i bit (rökt sidfläsk). 1skånsk senap. 11 kg torkade gula ärter blötläggningsvatten vatten för koket 1 tsk salt 1 st skalad morot 1 st stor skalad gul lök 2 st kryddnejlikor 1 st lagerblad 2 tsk torkad timjan, mejram eller kyndel 400 g rimmat bogfläsk, sidfläsk i bit eller fläsklägg 200 g bacon i bit (rökt sidfläsk) 200 g rå fläsk- eller köttkorv eventuellt lite vatten och lite salt timjan, mejram eller kyndel skånsk senap söt svensk senap dijonsenapLägg ärterna i en bunke eller skål
skånsk grovkornig senap. Äppelrimmat sidfläsk. Blanda äppeljuice och salt tills saltet har löst sig. Skär samtidigt fläsket i 1,5 cm tjocka skivor och marinera i fläsket i äppelrimlagen i 12 timmar eller upp till ett dygn
Vitkålssallad med Varmrökt Sidfläsk och Ost ½ liter finstrimlad Ekologisk Vitkål 1 dl Aioli från Gourmetservice 1 dl Ekologisk Crème Fraiche 1 msk Druvan’s Ekologisk Skånsk Senap 1 dl vit Ekologisk Balsamvinäger från Saltå Kvarn Havssalt och Svartpeppar 150 gr Varmrökt Sidfläsk från Coop 100 gr Änglamark Ekologisk mild Ost 10-15 Ekologiska Cocktailtomater Riv vitkålen fint med osthyvel i en bunke