Smaka av med salt och peppar och tillsätt rikligt med hackad persilja. En skånsk kålsoppa ska egentligen kokas i spadet från ett fläsklägg eller annan del av grisen men när tiden är knapp och alldeles för dyrbar en torsdagskväll i november så åker köttbuljongen fram
Lägg fläsket på äggakakan och garnera med lingon och hackad persilja. Det skånska bidraget till svenskt matkulturarv, äggakaga med fläsk, är ingenting att fnysa åt
Persilja. Strö över hackad persilja före servering 2 stora salta sillar el 3 små. Tärna potatis (små nypotatis går utmärkt och kan då använda hela skiva morötter och purjolök)
1 msk persilja. Bred smör på brödskivorna, om så önskas. Fördela salladen på brödskivorna. Dela strömmingen och lägg den på de åtta bröden tillsammans med zucchini och rödlök
Salta och peppra och garnera eventuellt med lite persilja eller något annat gott. Att använda morötter i kalopsen verkar vara ett skånskt påhitt, jag tycker bara att det verkar självklart då lök och morötter ger en underbar mustig smak tillsammans med nötkött
ca 1 msk grovkornig senap (skånsk senap). ca 2 msk hackad persilja, färsk eller fryst. ca 1 msk grovkornig senap (skånsk senap). ca 2 msk hackad persilja, färsk eller fryst
salt, peppar, oregano, persilja, timjan. 1 msk skånsk senap. När barnen var små lagade jag mycket mat i lergryta för att det var smidigt och lagade sig själv i ugnen