2 tsk kryddpeppar (krossad). Rensa sillen men låt benen sitta kvar. Lägg den i ättikslagen över natten eller ca 12-15 timmar (viktigt att den dragit igenom ordentligt)
1-1,5 tsk malen kryddpeppar. Lägg i en klick smör i en gjutjärnsgryta och stek köttbitarna. Häll i hackad lök och purjolök så även det steks och får lite färg
Koka sillarna för sig med vatten så det precis täcker lägg i lagerblad och kryddpeppar, låt koka i ca 10 minuter, skumma av vid behov. 8 kryddpepparkorn
Koka sillarna för sig med vatten så det precis täcker lägg i lagerblad och kryddpeppar, låt koka i ca 10 minuter, skumma av vid behov Ta upp sillarna och sila av buljongen, använd all buljong till soppanoch späd med grösaksbuljongen till lagom smak, smaksätt med fiskfond/fiskbuljong Tillsätt grösakerna, redning på vispgrädde och äggula lätt ihopvispad, låt koka upp smaksätt ev. 8 kryddpepparkorn. 2 stora salta sillar el 3 små 4 stora färska sillar 4 potatis 3 morötter 1 purjolök 8 kryddpepparkorn 2 lagerblad 2-3 msk fiskfond elller fiskbuljong Persilja 2 msk smör Redning 1 äggula 1 dl vispgrädde
Salta och krydda med kryddpeppar. Några stänk mald kryddpeppar. 2-3 krm malen kryddpeppar. 1 kg lutfisk, gärna skinnfri 2 tsk salt 2-3 krm malen kryddpeppar Senapssås 6 dl mjölk, 3% Ca. 1-2 dl lutfiskspad 40 g smör Vitpeppar, efter smak Socker, efter smak Några stänk mald kryddpeppar 4-5 msk stark julsenap, hemmalagad eller Apotekets julsenap Ca
Jag har många recept på kalops, både norrländsk och skånsk variant och nån med lite annan twist. Detta är dock den jag kallar den klassiska med lök, morötter, lagerblad och kryddpeppar
Ingredienser till Morbergs skånska kalops. Tillsätt mortlad kryddpeppar och lagerblad. Receptet är Pers egen variant på skånsk kalops med morötter, högrev och gul lök
Den avnjuts bäst med inlagda rödbetor, skånsk senap och kanske lite brunkål. at kryddpeppar. RullsyltaTill kryddningen av köttet2 tsk krossat kryddpeppar1 tsk malen ingefära½ tsk kryddnejlikaKrydda den tjockare delen av köttet och rulla samman till en rulle som binds upp, se nedan för beskrivning. Till kokningen av köttet10 kryddpepparkorn / liter vatten10 vitpepparkorn / liter vatten1-2 msk strösocker1 skivad morot1 halverad gul lök utan skal2-3 msk ättiksspritLägg rullen i en gryta, mät upp vatten i ett litermått och slå på så mycket vatten så rullen täcks. 10 kryddpepparkorn
kryddpeppar. 15 kryddpepparkorn. 1-1½ tsk skånsk senap. 15 kryddpepparkorn. 1-1½ tsk skånsk senap. Enligt nyheterna är detta årets fattigaste dag för de flesta
Krossa kryddpepparn och svartpepparn grovt och tillsätt till sillen tillsammans med ett söndersmulat lagerblad, socker och ättika samt ca 0,5 dl vatten. 2 msk grov skånsk senap. 1 tsk kryddpeppar, grovt nykrossad eller nymalen