Skånsk kryddpeppar recept

Skånsk kryddsill

Skånsk kryddsill

2 tsk kryddpeppar (krossad). Rensa sillen men låt benen sitta kvar.  Lägg den i ättikslagen över natten eller ca 12-15 timmar (viktigt att den dragit igenom ordentligt)
Skånsk kalops

Skånsk kalops

Lägg i gjutjärnsgryta med köttet och tillsätt lagerblad och kryddpeppar. 1. Tärna högrev i grova tärningar (3x3 cm)
Skånsk Sillasoppa på farmors vis

Skånsk Sillasoppa på farmors vis

Koka sillarna för sig med vatten så det precis täcker lägg i lagerblad och kryddpeppar, låt koka i ca 10 minuter, skumma av vid behov. 8 kryddpepparkorn
Skånsk kryddsill

Skånsk kryddsill

Krossa kryddpeppar, svartpeppar och nejlikor grovt. 2 msk kryddpeppar. Rensa strömmingen men låt benet sitta kvar
Skånsk kalops

Skånsk kalops

Lägg i lagerblad och kryddpeppar. Servera skånsk kalops med kokt potatis och inlagda, helst, skånska rödbetor
Skånsk löksill

Skånsk löksill

Varva sill, rödlök och kryddpeppar i en snygg kruka eller burk. 1 handfull krossad kryddpeppar. Koka upp socker, vatten och ättika
Skånsk Sillasoppa på farmors vis

Skånsk Sillasoppa på farmors vis

Koka sillarna för sig med vatten så det precis täcker lägg i lagerblad och kryddpeppar, låt koka i ca 10 minuter, skumma av vid behov Ta upp sillarna och sila av buljongen, använd all buljong till soppanoch späd med grösaksbuljongen till lagom smak, smaksätt med fiskfond/fiskbuljong Tillsätt grösakerna, redning på vispgrädde och äggula lätt ihopvispad, låt koka upp smaksätt ev. 8 kryddpepparkorn. 2 stora salta sillar el 3 små 4 stora färska sillar 4 potatis 3 morötter 1 purjolök 8 kryddpepparkorn 2 lagerblad 2-3 msk fiskfond elller fiskbuljong Persilja 2 msk smör Redning 1 äggula 1 dl vispgrädde

Skånsk kalops

Tillsätt kryddpeppar, lagerblad och salt. 15-25 st kryddpepparkorn. 15-25 st kryddpepparkorn. Kanske min godaste kalops någonsin
Lutfisk med senapssås på skånskt vis

Lutfisk med senapssås på skånskt vis

Salta och krydda med kryddpeppar. Några stänk mald kryddpeppar. 2-3 krm malen kryddpeppar. Lägg lutfisken i blöt i rikligt med kallt vatten
Lutfisk med senapssås på skånskt vis

Lutfisk med senapssås på skånskt vis

Salta och krydda med kryddpeppar. Några stänk mald kryddpeppar. 2-3 krm malen kryddpeppar. 1 kg lutfisk, gärna skinnfri 2 tsk salt 2-3 krm malen kryddpeppar Senapssås 6 dl mjölk, 3% Ca. 1-2 dl lutfiskspad 40 g smör Vitpeppar, efter smak Socker, efter smak Några stänk mald kryddpeppar 4-5 msk stark julsenap, hemmalagad eller Apotekets julsenap Ca
Klassisk kalops i godaste skysåsen

Klassisk kalops i godaste skysåsen

Jag har många recept på kalops, både norrländsk och skånsk variant och nån med lite annan twist. Detta är dock den jag kallar den klassiska med lök, morötter, lagerblad och kryddpeppar
Morbergs kalops i Crock-Pot

Morbergs kalops i Crock-Pot

Ingredienser till Morbergs skånska kalops. Tillsätt mortlad kryddpeppar och lagerblad. Receptet är Pers egen variant på skånsk kalops med morötter, högrev och gul lök
Hemgjord rullsylta och Marilyn Monroe.

Hemgjord rullsylta och Marilyn Monroe.

Den avnjuts bäst med inlagda rödbetor, skånsk senap och kanske lite brunkål. at kryddpeppar. RullsyltaTill kryddningen av köttet2 tsk krossat kryddpeppar1 tsk malen ingefära½ tsk kryddnejlikaKrydda den tjockare delen av köttet och rulla samman till en rulle som binds upp, se nedan för beskrivning. Till kokningen av köttet10 kryddpepparkorn / liter vatten10 vitpepparkorn / liter vatten1-2 msk strösocker1 skivad morot1 halverad gul lök utan skal2-3 msk ättiksspritLägg rullen i en gryta, mät upp vatten i ett litermått och slå på så mycket vatten så rullen täcks. 10 kryddpepparkorn
Ugnsbakad lax med kryddigt täcke

Ugnsbakad lax med kryddigt täcke

½ dl skånsk senap. ½ msk mald kryddpeppar. Ugn 175 grader. Börja med att blanda alla ingredienser till griljeringen i en skål
Kålsoppa med frikadeller

Kålsoppa med frikadeller

kryddpeppar. 15 kryddpepparkorn. 1-1½ tsk skånsk senap. 15 kryddpepparkorn. 1-1½ tsk skånsk senap. Enligt nyheterna är detta årets fattigaste dag för de flesta
5-min snabbsill i tre smaker

5-min snabbsill i tre smaker

Krossa kryddpepparn och svartpepparn grovt och tillsätt till sillen tillsammans med ett söndersmulat lagerblad, socker och ättika samt ca 0,5 dl vatten. 2 msk grov skånsk senap. 1 tsk kryddpeppar, grovt nykrossad eller nymalen