Skånsk kalops recept

Skånsk Kalops

Skånsk Kalops

1 kg högrev. 13 st gula lökar. 13 st Morötter, stora
Skånsk kalops i Crockpot

Skånsk kalops i Crockpot

Skånskkalops är generellt lite mustigare och man stoppar gärna i lite extra grejer =) Så här, mina vänner – har ni min version på skånskkalops
Skånsk kalops

Skånsk kalops

Skär köttet i stora tärningar. Hetta upp smör i en gjutjärnsgryta och bryn köttet runt om i omgångar. Lägg över köttet i en skål allteftersom
Skånsk kalops

Skånsk kalops

Putsa och skär köttet i bitar, ca 3x3 centimeter. (Släng inte benen). Skala lök och morötter. Skär morötterna i 2 centimeter stora bitar och klyfta löken
Skånsk Kalops

Skånsk Kalops

Gör såhär. Skär köttet i bitar. Hetta upp smör och bryn köttet tills den får färg. Tillsätt 2 msk mjöl, rör om och häll sedan på hett vatten
Skånsk kalops

Skånsk kalops

Så här gör du 2 timmar Skär köttet i 3 cm stora bitar, salta och peppra med kvarnen
Skånsk kalops

Skånsk kalops

Ingredienser1 kg högrev eller fransyska4 msk smör2 gula lökar10 kryddpepparkorn5 lagerblad5 morötterca 6 dl vattensalt & vitpepparnågra droppar soya5 msk vetemjöl + ca 1 ½ dl vatten
Skånsk kalops med inlagda rödbetor

Skånsk kalops med inlagda rödbetor

Skär köttet i 3 × 3 centimeter stora tärningar. Skala och skär löken i tunna klyftor. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna med smör

Kalops på skånskt vis

Ingredienser. 1 kg grytbitar av högrev. 2 msk smör. 3 st stora gula lökar. 4 st stora morötter, skurna i 2cm bitar
Skånsk kalops

Skånsk kalops

Lägg undan hälften av köttet till morgondagens fajitas och blanda resten med grönsaker och hälften av kalopsskyn (spara hälften till morgondagens fajitas)
Kalops på skånskt vis

Kalops på skånskt vis

Ingredienser. 1 kg grytbitar av högrev. 2 msk smör. 3 st stora gula lökar. 4 st stora morötter, skurna i 2cm bitar
Skånsk kalops

Skånsk kalops

Servera skånskkalops med kokt potatis och inlagda, helst, skånska rödbetor. Skär köttet i bitar på 3-4 centimeter

Skånsk Kalops

Vet ni vad som skiljer Kalops från SkånskKalops. Sover söttKalops har jag ätit hur många gånger som helst men aldrig lagat själv

Skånsk kalops

Kanske min godaste kalops någonsin. Sist jag gjorde kalops blev den inte alls bra och jag har ingen aning varför
Minimalistisk skånsk kalops på högrev

Minimalistisk skånsk kalops på högrev

Att använda morötter i kalopsen verkar vara ett skånskt påhitt, jag tycker bara att det verkar självklart då lök och morötter ger en underbar mustig smak tillsammans med nötkött