Skånsk potatis. Isterbanden snittas längs med och vrids i sär lite. Sen lägger man hackad purjolök, äpple och rödbetor i denna skåra som bildats i isterbandet
Servera de stekta isterbanden med morotsmos och senapskräm. Glöm inte att matsortera skal från morötter och rester från krasse, citron och lagerblad för en mer hållbar matlagning, och njut av dina isterband med morotsmos
Servera isterbanden med stuvad potatis, skånsk senap och skivade inlagda rödbetor. skånsk senap. Dela under tiden isterbanden på längden och stek i en panna på spisen
Efter maten var det dags att bänka sig framför soffan och titta på Snapphanar, såklart tillsammansmed en fantastisk skånsk äppelkaka som Hanna, den militanta skåningen gjort, som lämpligt tilltugg till filmen
Jag hade egentligen tänkt att jag skulle göra isterband med stuvad potatis men glömde att koka potatis i förväg och när jag ändå skulle råstuva så varför inte göra skånsk potatis
Stek isterbanden i panna på spisen eller i ugnen. 4 småländska isterband. Skala och hacka löken. Skala och skölj potatisen, skär den i centimeterstora tärningar
Snitta isterbanden försiktigt på längden och vik ut dem. Portionera ut fyllningen i isterbandssnitten och stek i ugnen tills allt får fin färg, 15-20 minuter. Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix 3 msk senap , ca, skånsk. 4 st isterband