Skånsk högrev recept

Minimalistisk skånsk kalops på högrev

Minimalistisk skånsk kalops på högrev

Att använda morötter i kalopsen verkar vara ett skånskt påhitt, jag tycker bara att det verkar självklart då lök och morötter ger en underbar mustig smak tillsammans med nötkött
Skånsk Kalops

Skånsk Kalops

1 kg högrev. 1 kg högrev. 13 st gula lökar. 13 st Morötter, stora
Skånsk kalops

Skånsk kalops

1½ kg nötkött t ex högrev med ben. Putsa och skär köttet i bitar, ca 3x3 centimeter. (Släng inte benen). Skala lök och morötter
Skånsk kalops

Skånsk kalops

Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 22 2 kg högrev eller märgpipa. Så här gör du 2 timmar Skär köttet i 3 cm stora bitar, salta och peppra med kvarnen
Skånsk kalops

Skånsk kalops

Ingredienser1 kg högrev eller fransyska4 msk smör2 gula lökar10 kryddpepparkorn5 lagerblad5 morötterca 6 dl vattensalt & vitpepparnågra droppar soya5 msk vetemjöl + ca 1 ½ dl vatten. 1 kg högrev eller fransyska4 msk smör2 gula lökar10 kryddpepparkorn5 lagerblad5 morötterca 6 dl vattensalt & vitpepparnågra droppar soya5 msk vetemjöl + ca 1 ½ dl vatten
Skånsk kalops med inlagda rödbetor

Skånsk kalops med inlagda rödbetor

cirka 1 1/2 kg benfri högrev. Skär köttet i 3 × 3 centimeter stora tärningar. Skala och skär löken i tunna klyftor
Skånsk kalops

Skånsk kalops

Tärna högrev i grova tärningar (3x3 cm). 1. Salta och peppra köttet. Bryn noggrant runt om i stekpanna. 2. Skala och skär all lök i grova klyftor
Skånsk kalops

Skånsk kalops

kg högrev utan ben, även fransyska går bra. Servera skånsk kalops med kokt potatis och inlagda, helst, skånska rödbetor
Pilsnerbräserad högrev med gurksallad och senapskräm

Pilsnerbräserad högrev med gurksallad och senapskräm

Pilsnerbräserat högrev1,5 kg högrev 1 gul lök 1 king solo vitlök 30 g smör 3 msk olivolja 1 Melleruds Alkoholfria Pilsner 0,5% 1 förp barbequesås 2 tsk rökt paprikapulver 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar. Senap- och honungskräm2 dl crème fraîche 3 msk skånsk senap (grov) 2 msk flytande honung 1 tsk salt

Skånsk kalops

800-900 gram oxkött, tex ytterlår eller högrev. Kanske min godaste kalops någonsin. Köttet blev så himla mört och såsen hade jag bara kunnat sitta och äta med sked
Högrev med gurka och ättika

Högrev med gurka och ättika

Riv ner köttet längs med fibrerna, blanda med skånsk senap till önskad smak, salt, peppar och skyn. högrev

Kalops på skånskt vis

1 kg grytbitar av högrev. Ingredienser. 2 msk smör. 3 st stora gula lökar. 4 st stora morötter, skurna i 2cm bitar
Kalops på skånskt vis

Kalops på skånskt vis

1 kg grytbitar av högrev. Ingredienser. 2 msk smör. 3 st stora gula lökar. 4 st stora morötter, skurna i 2cm bitar
Morbergs kalops i Crock-Pot

Morbergs kalops i Crock-Pot

Receptet är Pers egen variant på skånsk kalops med morötter, högrev och gul lök. Ingredienser till Morbergs skånska kalops
Kalops sous vide

Kalops sous vide

Visst ärdet så att det som skiljer en skånsk kalops ifrån en vanlig kalops är att den förra innehåller morötter