Det receptet är däremot bergsäkert , ett vanligt gammalt skånskt recept. Detta är kanske viktigt för sill och annat bakteriekänsligt men för gurka borde den svagare blandningen kunna räcka
Jag serverade med hela rödbetor, skivad inlagd gurka och kokt blomkål. Skånsk kalops är generellt lite mustigare och man stoppar gärna i lite extra grejer =) Så här, mina vänner – har ni min version på skånsk kalops
Jo, ugnsstekt kulpotatis, gräddsås, inlagd gurka, broccoli och svart vinbärsgelé. Idag är det Mårtensafton mina vänner, och då ska man enligt skånsk tradition servera gåsamiddag så klart
Skölj och halvera tomaterna och skölj och skär gurkan i bitar. 2 tsk Senap Skånsk. 5 st Gurka. 1. Tillbehör. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen
Vänd ner potatis, kapris och gurka i såsen. 2 dl saltgurka. 4 tsk grov skånsk senap. Dressing. Mixa äggulor, citronsaft, senap och dill med mixerstav i en hög smal skål
Då lägger jag till lite picklad gurka för att få lite syrlighet i “mackan” och det brukar gå hem. 1 msk skånsk sötstark senap. 1 msk skånsk sötstark senap
1 msk svensk senap (jag brukar använda skånsk senap). Ta i köttbullarna i såsen och låt de puttra ihop med såsen tills moset går färdigt Servera med en fräsch grönsallad och valfritt tillbehör som inlagd gurka, lingon osv 500 g renfärs