4 portionerGravad lax500 g laxfilé1 dl strösocker1/2 citron, finrivet skal4 msk salt3 hela vitpepparkorn, grovkrossade1/2 knippe dill1 rödlök1/2 knippe gräslök, finhackadKnäckebröd till serveringSenapssås2 msk dijonsenap1 msk grov skånsk senap1 msk honung2 dl rapsolja1/2 knippe dill, plockad och hackadSaltTorka av laxen och lägg den i en form
I gravad röding. Jag brukar också använda den gravade rödingen till mina Nordiska Smörgåsar, som jag brukar bjuda på när det är mingelfester med nordisk tema
Såhär dagen före julafton delar jag med mig av tre recept på gravad strömmingNu kanske det blir för tight med tid till julafton för att prova på recepten men gravad strömming kan man äta närsomhelst
Tydlig smak av skånsk senap. Gravade färska filéer (frysta). Samma som löksill i grunden, men istället för klar lökinläggning gjorde jag en krämig senapsinläggning (skånsk senap+vanlig senap, svartpeppar, ättika, vispgrädde, socker, dill, hela svarta senapskorn)