En veckas semester i skåne med familjen. 200 gram nöthamburgare kryddat med salt peppar och persilja vad jag kunde se ett hembakat hamburgerbröd mums tryffelolja och en dressing med bla fetaost och grönsaker förståss
När jag senare kom Skåne & Malmö, som är Sveriges falafelmecka, har denna rätt kommit att bli bland den bästa, mest prisvärda & godaste snabbmat jag kan tänka mig
Inställda tåg och oframkomliga vägar i Skåne. Tillsätt persilja och smaka av med salt och peppar. Vanligtvis brukar jag anlända till skåneland med andan i halsen den 23. Fläskfilépasta 4 port1 st fläskfilé, ca 500g10 st champinjoner eller lika mycket annan svamp1 st gul lök1 pkt bacon1 st gul paprika1 röd chilica 5 msk hackad persilja, färsk eller fryst2 dl grädde2 dl creme fraiche1 msk kinesisk sojasalt och pepparStrimla fläskfilé och bacon. ca 5 msk hackad persilja
Naturligtvis var det denna idé som satte igång pizzakvällen hemma i Skåne och jag måste säga att mamma och jag var rätt nöjda, både med oss själva och med pizzan
Skulle jag liksom välja den läckra, chokladtäckta mandel- och nötrutan, den valnötspanerade kycklingfilén med blomkåls- och hamparisotto, det frasiga, sherrybakade anklåret eller rentav gårdagens middag – sojapasta med svampstuvning, parmesan och rostbiff – som var ett resultat av en svamputflykt i trakterna kring Vombsjön här i Skåne
Hemma i Skåne känner jag mig alltid bortskämd med saker som jag som barn tog för givet. Det var därför en ynnest att svänga ihop en kall sås med vitlök och örter första kvällen hemma i Skåne, när allt fanns i trädgården
En av de fina sommarkvällarna hemma i Skåne dukade mamma och jag upp lite tapasrätter och med ett glas rosé i handen var det inte utan att vi fick lite Medelhavsvibbar
Det är ett trevligt och väldigt icke tillrättalagt trädgårsprogram från Skåne där det planteras och byggs men – det lagas även mat av vad de har i trädgården
Det var nästan så att jag saknade den lite, när jag var hemma i Skåne i tre veckor. Persilja. Lägg upp på en tallrik och toppa med resten av tomaterna, lite extra fetaost och avsluta med persilja