Baktips. Förvisso är det rätt långt kvar till jul, men vill passa på att tipsa om det här saftiga brödet som påminner mycket om min favorit, vörtlimpan
Felsökning – glutenfritt matbröd. Den här smarta felsölkningstabellen är hämtad ur boken Baka glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och deserter av mig Nilla Gunnarsson och Susanne Hovenäs – 2015. ”Lyckas med glutenfritt matbröd (1) – bästa tipsen”. Felsölkningstabellen är hämtad ur boken Baka glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och deserter av mig Nilla Gunnarsson och Susanne Hovenäs – 2015. ”Lyckas med glutenfritt matbröd (1) – bästa tipsen”
Det är något mittemellan matbröd och traditionell fruktkaka. Snälla du, sluta inte läsa här. Bli inte förskräckt över den långa ingredienslistan, för det här brödet är väldigt lättbakat, och supersupergott
” Så lyder Pågens egna slogan för det välkända brödet men detta bröd är även om det innehåller både surdeg och en hel del fullkorn inget hälsobröd, då det samtidigt innehåller ganska rikligt med socker, mycket mer än i de flesta andra industritillverkade matbröd även om det ofta finns mycket dolt socker i andra varianter av industribröd också
Glömde att jag skulle baka matbröd, så min baksten fick inte vara med , men det lösta jag genom att vända upp och ner på den vanliga platta plåten och låta den blir varm i ugnen innan jag lade brödet ovanpå plåten
Relativt lätt matbröd att göra, enda nackdelen är att de tar slut så fort Ingredienser. 20 bullar 3 dl grahamsmjöl 3 dl kokande vatten 50 gr margarin eller smör (3 msk flytande margarin eller olja) 3 dl vatten 50 gr jäst 2 tsk salt 2 msk sirap (frivilligt) 5 dl grahamsmjöl ca 4 dl vetemjöl Mätt upp grahamsmjölet(3 dl) i en skål och häll det kokande vattnet över