Sjötunga vitt vin recept

Sjötunga Walewska

Sjötunga Walewska

Sjud fisken dubbelvikt i vin och fiskfond tillsammans med lite lök. En del sjötunga Walewska-puritaner vill kanske stena mig
Sjötunga Walewska

Sjötunga Walewska

vittvin. filé av sjötunga. Häll över fiskbuljong, vin och citronsaft, täck med folie och sjud i 10 min. 1
Sjötunga walewska med gratinerat mos

Sjötunga walewska med gratinerat mos

1,2 kg sjötunga, filéad, be att få benen till fonden. Sås200 g rotselleri 60 g palsternacka 3 morötter 2 gula lökar 3-4 lagerblad 30 vitpepparkorn 0,5 tsk timjan 4 dl vittvin 2 humrar 1,7 l vispgrädde 1 sockerbit 1 dl ost, smakrik , riven 4-5 msk tomatpuré 2 msk cognac 1-2 stänk cayennepeppar ca 3 msk majsstärkelse 1 citron, till garnering
Sjötunga Walewska

Sjötunga Walewska

Häll på vin och så mycket fiskbuljong att det nästan täcker hela sjötungan. 1 kg Sjötunga. 1 dl Vittvin
Sjötunga Walewska á la Anneli

Sjötunga Walewska á la Anneli

Blanda vatten, fond och vittvin i en kastrull. I min variant av den klassiska fiskrätten sjötunga Walewska har jag uteslutit tryffeln och garnerat med räkor istället för hummer, men smaksatt vitvinssåsen med hummerfond
Sjötunga walewska

Sjötunga walewska

Champagne eller ett mycket torrt vittvin passar bra till. Lägg fisken på ett smort ugnsfast fat och häll på vinet och fiskbuljong så att det nästan täcker fisken
Sjötunga Walewska

Sjötunga Walewska

vittvin. filé av sjötunga. Häll över fiskbuljong, vin och citronsaft, täck med folie och sjud i 10 min. 1
Sjötunga  Walewska

Sjötunga Walewska

12 dl vin. 12 st schalottenlökar 1 msk smör 800 g sjötungsfiléer eller rödtungsfiléer 2 dl vin torrt vitt 2 dl fiskbuljong av tärning Sås. Häll på vin och buljong, och sjud fisken under lock i ca 3 minuter
Pocherad sjötunga med duchessepotatis

Pocherad sjötunga med duchessepotatis

Pocherad sjötunga8sjötungafiléer (ca 800 g) 2 schalottenlökar, finhackad 2 klyftor vitlök, finhackad 2 dl vittvin 4 dl fiskbuljong. Vitvinssås fiskspad 4 dl vispgrädde toppredning svartpeppar salt 0,5 dl parmesanost, riven
Vinkokt sjötunga

Vinkokt sjötunga

600 g sjötungafilé 2 tsk citron, saft 1,5 dl torrt vittvin 1,5 dl fiskbuljong, stark 1 msk smör + 1 msk mjöl 4-5 dl vispgrädde salt cayennepeppar räkor grön sparris potatis [ca 4 per person]
Sjötunga med veloute

Sjötunga med veloute

potatis 70 g rabarber 1 dl vitvinsvinäger ca 600 g sjötunga (eller valfri vit fisk) 2 msk smör 8 vita sparrisar ramslök 1 citron salt strösocker. Velouté1 msk smör 1 msk vetemjöl 3 dl grönsaksbuljong 1 dl vittvin salt peppar 50 g ramslök
Fiskgratäng med sjötunga

Fiskgratäng med sjötunga

Vi hade först för oss att vi skulle göra en sån där Walewska för att fira att vi äntligen var färdiga med vårt megalaktiska projekt "vindstömning och röjning", men när fru M upptäckte att det skulle vara svamp i en sån så blev det snabbt annat ljud i skällan