Ta av såsen och rör ner smör och äggula. En del sjötunga Walewska-puritaner vill kanske stena mig. Tillbaka i feskekörka]Elin berättar för fiskhandlaren att hon har fått fel fisk varpå fiskhandlaren på bred göteborgska informerar om att det är bara att gratulera eftersom hon fick 800 gram Sjötungafilé istället. Ingredienser (6 - 8 portioner)800 gram Sjötunga2 dl vitt vin (torrt)0,5 dl vattenen halv gul lök3-4 msk flytande fiskfond 1 msk saft av pressad citron30 gram smör4-5 dl vispgrädde50 gram smörSalt & Vitpeppar1 krm CayennepepparPommes Duchesse12 stycken medelstora mjöliga potatisar75-100 gram smör2 äggulorSalt & VitpepparGarnering500 gram skalade räkor10 skogschampinjonhattarGör så här1. Smält 30 gram smör och blanda i mjölet och vispa till en jämn smet. Garnera med smörstekta champinjonhattar och 500 gram rärkor. 800 gram Sjötunga. 30 gram smör. 50 gram smör. 75-100 gram smör
Lägg över fisken i en ugnsfast form smord med smör. filé av sjötunga. Blanda i smör, äggulor & kryddor. Vispa därefter ner äggulan, smöret och smaka av med salt och cayennepeppar
Fräs schalottenlök i smör, men inte så det tar färg. Fylld sjötunga. Dela kräftstjärtarna på längden och smörstek tillsammans med sockerärtor och tunt skivad purjolök
Rör ner smör, äggula och pepparrot. I min variant av den klassiska fiskrätten sjötunga Walewska har jag uteslutit tryffeln och garnerat med räkor istället för hummer, men smaksatt vitvinssåsen med hummerfond
Bryn ytterligare smör i stekpannan och häll det över fisken. Hetta upp lite av smöret i en stor stekpanna och stek sjötungan sakta på svag värme ca 5–6 minuter på varje sida. 75-100 g smör. 2 sjötungor à 400 g salt och malen vitpeppar 1 dl vetemjöl 75-100 g smör