Jag använde rödspätta men det går även bra med annan fisk som sjötunga eller torskfiléer. Räkfyllda rödspättarullader med vitvinssås (2 portioner). 4 rödspättafiléer (ca 300 g). Räkfyllda rödspättarullader med vitvinssås (2 portioner). 4 rödspättafiléer (ca 300 g)
Jag föredrar rödtunga eller bergtunga men den som vill kan självklart ta sjötunga eller annan plattfisk såsom till exempel gös, rödspätta eller hällefilé även om jag inte är så förtjust i de två sistnämnda
sjötunga eller rödspätta. Smörj en eldfast form. Lägg i spenaten och sätt in i 200 grader i ugnen en stund tills spenaten har tinat och medan ugnen värms upp
Filéa fisken. I stället för att göra fiskspad som man gjorde förr kan man använda fiskbuljong. Koka upp vispgrädden och låt den långsamt sjuda och tjockna på svag värme
Istället för sjötunga kan du använda rödspätta. 6 stora sjötungafiléer. Lägg ingredienserna till buljongen i en kastrull, koka upp och skumma
Matklubben.nu
4 portioner500 g fiskfilé, t ex rödspätta, sjötunga ellerannan plattfisk1 dl riven ost till gratineringenSås. 500 g fiskfilé, t ex rödspätta, sjötunga ellerannan plattfisk