Sjötunga rödspätta recept

Stekt sjötunga med lime

Stekt sjötunga med lime

Skölj och rensa fisken. Dra ev av det mörka skinnet. Klipp bort fenorna. Skölj limefrukterna. Skala dem och skär skalen i tunna strimlor
Räkfyllda rödspättarullader med vitvinssås

Räkfyllda rödspättarullader med vitvinssås

Jag använde rödspätta men det går även bra med annan fisk som sjötunga eller torskfiléer. Räkfyllda rödspättarullader med vitvinssås (2 portioner). 4 rödspättafiléer (ca 300 g). Räkfyllda rödspättarullader med vitvinssås (2 portioner). 4 rödspättafiléer (ca 300 g)
Rödtunga i Vermouthsås

Rödtunga i Vermouthsås

Jag föredrar rödtunga eller bergtunga men den som vill kan självklart ta sjötunga eller annan plattfisk såsom till exempel gös, rödspätta eller hällefilé även om jag inte är så förtjust i de två sistnämnda
Apelsinspätta

Apelsinspätta

 Som t ex hans Sole meunière à l’orange (stekt sjötunga med apelsin). Istället köpte jag rödspätta och det blev som vanligt någonting helt annorlunda

Falsk sjötunga walevska

5 hg filéer av tex sjötunga,rödspätta,torsk eller hälleflundra. Vänd filéerna i en blandning av mjöl,salt och vitpeppar

Sjötunga med kräftstjärtar

För en vardagligare variant kan du använda rödspätta istället och skalade räkor istället för kräftstjärtar

Sjötunga på spenatbädd

sjötunga eller rödspätta. Smörj en eldfast form. Lägg i spenaten och sätt in i 200 grader i ugnen en stund tills spenaten har tinat och medan ugnen värms upp

Sjötunga Blidberg

rödtunga, bergtunga och rödspätta. Enligt originalreceptet skall rätten tillagas av sjötunga men det går utmärkt att använda andra plattfiskar, t

Fiskfilé med räkor och primörer

600 g fiskfilé av rödspätta, rödtunga eller sjötunga. Fördela lax och spenat över fiskfiléerna. Rulla ihop och bind ihop med steksnöre

Gustav V:s festfisk

Filéa fisken. I stället för att göra fiskspad som man gjorde förr kan man använda fiskbuljong. Koka upp vispgrädden och låt den långsamt sjuda och tjockna på svag värme

Leonardos finaste fiskgratäng

Istället för sjötunga kan du använda rödspätta. 6 stora sjötungafiléer. Lägg ingredienserna till buljongen i en kastrull, koka upp och skumma

4 portioner500 g fiskfilé, t ex rödspätta, sjötunga ellerannan plattfisk1 dl riven ost till gratineringenSås. 500 g fiskfilé, t ex rödspätta, sjötunga ellerannan plattfisk