Sjötunga ost recept

Sjötunga walewska med gratinerat mos

Sjötunga walewska med gratinerat mos

1,2 kg sjötunga, filéad, be att få benen till fonden. Sås200 g rotselleri 60 g palsternacka 3 morötter 2 gula lökar 3-4 lagerblad 30 vitpepparkorn 0,5 tsk timjan 4 dl vitt vin 2 humrar 1,7 l vispgrädde 1 sockerbit 1 dl ost, smakrik , riven 4-5 msk tomatpuré 2 msk cognac 1-2 stänk cayennepeppar ca 3 msk majsstärkelse 1 citron, till garnering
Ugnsbakad parmesantorsk

Ugnsbakad parmesantorsk

Man skulle kunna säga att ugnsbakad parmesantorsk är en förenklad och Fernandofierad variant av sjötunga walewska som är jättelätt att göra

Matrelaterad historia - blandat

Färserad sjötunga med äkta hollandaisesås. Smör var sovel, att lägga både smör eller isterflott samt ost på brödet var otänkbart
Ugnsbakad parmesantorsk

Ugnsbakad parmesantorsk

Man skulle kunna säga att ugnsbakad parmesantorsk är en förenklad och Fernandofierad variant av sjötunga walewska som är jättelätt att göra
Sjötunga Walewska

Sjötunga Walewska

Sila såsen och rör i osten. 4 filéer sjötunga. 1 dl riven parmesanost. 1 dl riven edamerost/eller annan tex präst ost. 4 filéer sjötunga. 1 dl riven parmesanost. 1 dl riven edamerost/eller annan tex präst ost
Lax Walewska

Lax Walewska

Igår gjorde jag en variant, med lax och räkor, på klassikern Sjötunga Walewska. Tag såskastrullen av värmen och rör i osten

Falsk sjötunga walevska

Lägg på rensade räkor och slå över vispad grädde blandat med riven ost och kryddorna. 5 hg filéer av tex sjötunga,rödspätta,torsk eller hälleflundra. 2 dl riven ost tex emmenthalost

Ostgratinerad sjötunga

Blanda smör, ost och äggula till en grynig massa och strö över fisken. Häll vispgrädden över och strö till sist rikligt med riven ost över

Sjötunga på spenatbädd

Strö gärna lite riven ost över. sjötunga eller rödspätta. ev 1 dl riven ost. Smörj en eldfast form. Lägg i spenaten och sätt in i 200 grader i ugnen en stund tills spenaten har tinat och medan ugnen värms upp

Walewska på Pangasius

Strö ost över såsen och gratinera i övre delen av ugnen tills rätten fått lite färg och är genomvarm, ca 10 minuter. 1 dl ost

Gustav V:s festfisk

Blanda smör, ost och äggula till en kräm som breds över filéerna i formen. Riven ost till gratineringen

Leonardos finaste fiskgratäng

Istället för sjötunga kan du använda rödspätta. Spritsa potatismos runt kanten, strö över riven ost och gratinera i 250 grader, 5-10 minuter, tills ytan fått färg och rätten är het. 6 stora sjötungafiléer. 1 dl riven ost

Här ugnssteker vi fisken övertäckt med den krämiga såsen och ett lager riven ost. Rör ned crème fraîche och tillsätt ost och gräslök