Sjötunga morot recept

Sjötunga walewska med gratinerat mos

Sjötunga walewska med gratinerat mos

1,2 kg sjötunga, filéad, be att få benen till fonden. Sås200 g rotselleri 60 g palsternacka 3 morötter 2 gula lökar 3-4 lagerblad 30 vitpepparkorn 0,5 tsk timjan 4 dl vitt vin 2 humrar 1,7 l vispgrädde 1 sockerbit 1 dl ost, smakrik , riven 4-5 msk tomatpuré 2 msk cognac 1-2 stänk cayennepeppar ca 3 msk majsstärkelse 1 citron, till garnering
Panerad Pangasius Filé

Panerad Pangasius Filé

1 kg pangasius filé kallas hajmal eller vietnamesisk sjötunga. Tillagningstid 4 timmar men man står inte i köket i alla dem timmarna
Rödtunga Walewska

Rödtunga Walewska

Klassisk fiskrätt där orginalet består av bland annat sjötunga, hummer och tryffel serverat med pommes duchesses

Matrelaterad historia - blandat

Färserad sjötunga med äkta hollandaisesås. Om den görs av rotsaker används varannan kålrot och varannan morot eller tryffel, om den görs av färs tar man helt vit fågelfärs varav de fyra ringarna färgas med kräftsmör för att få dessa röda (vill man ha dessa svarta blandas färsen med tryffelpuré)
Confiterad sjötunga med bollinios

Confiterad sjötunga med bollinios

Confiterad sjötunga med bollinios, bakad morotrödlök och en skaldjurs zabaglione ©Christian Tikkanen
Rödtungsfiléer med vitvinssås på bädd av julienne

Rödtungsfiléer med vitvinssås på bädd av julienne

Cirka 600 gram rödtungsfilé (alt berg- eller sjötunga). Festlig rätt med en underbart god vitvinssås. Fisken kokas på låg temp tillsammans med vitt vin och scharlottenlök i ugn och blir riktigt saftig
Fisksoppa med curry

Fisksoppa med curry

hajmal eller sjötunga. 1 morot i små tärningar. Fräs morötter och lök i lite matfett ett par minuter utan att de får färg
Rödtungsfiléer med vitvinssås på bädd av julienne

Rödtungsfiléer med vitvinssås på bädd av julienne

Cirka 600 gram rödtungsfilé (alt berg- eller sjötunga). Festlig rätt med en underbart god vitvinssås. Fisken kokas på låg temp tillsammans med vitt vin och scharlottenlök i ugn och blir riktigt saftig
Hawksmoor – Londons bästa steakhouse

Hawksmoor – Londons bästa steakhouse

Air Street är det nyaste tillskottet till Gott och Beckett-imperiet och där samsas köttet med krabba, pilgrimsmusslor, hummer, sjötunga och piggvar

Sea Grill **

Så fortsätter vi med rätt nummer sex som var även den en utrotningshotad fisk, sjötunga med brässerad endiv, friterad morots créme och tunnt skivad anklever
Såll Mönjäääär - Det är gott det.

Såll Mönjäääär - Det är gott det.

Sole meunière betyder ungefär "mjölnarinnas (d v s mjölnarhustruns) sjötunga". Istället kan man koka det tillsammans med finhackad schalottenlök, morot och selleri i hälften vatten och hälften vitt vin till en god fiskbuljong

Sjötunga Walevska

morot - skuren i bitar. Tillsätt tärnad rotselleri, morot och hackad gul lök och låt detta fräsa under omrörning 4-5 min

Fiskfilé med räkor och primörer

600 g fiskfilé av rödspätta, rödtunga eller sjötunga. Fördela lax och spenat över fiskfiléerna. Rulla ihop och bind ihop med steksnöre

Fond på fiskskrov

Tvätta och svetta ben från sjötunga, piggvar och hälleflundra. 1 kg sjötungaskrov utan huvud. 600 g morot

Wienerköket avsnitt 7

Det finns också utmärkta scampi som kommer med flyg från Turkiet, Adriatiska kusten och Danmark, en och annan gång kan man få tag i en förstklassig piggvar eller en äkta sjötunga från Engelska kanalen

Rödtunga med rotfrukter och brynt smör

Stekt rödtunga, eller sjötunga om man har råd är ofantligt gott och festligt. 2 port 1 stor rödtunga ca 800gr - 1 kg, med huvud av och skinnet draget (be fiskhandlaren flå fisken) Mjöl till panering salt o peppar ca 200 gr smör 2 citroner 4 rödbetor 1 morot 1 palstenacka 1 bunt haricot verts 1 stock broccoli 1 stor nypa hackad persilja Börja med att koka rödbetorna mjuka med skalet på. 1 morot