Färserad sjötunga med äkta hollandaisesås. Om den görs av rotsaker används varannan kålrot och varannan morot eller tryffel, om den görs av färs tar man helt vit fågelfärs varav de fyra ringarna färgas med kräftsmör för att få dessa röda (vill man ha dessa svarta blandas färsen med tryffelpuré)
Cirka 600 gram rödtungsfilé (alt berg- eller sjötunga). Festlig rätt med en underbart god vitvinssås. Fisken kokas på låg temp tillsammans med vitt vin och scharlottenlök i ugn och blir riktigt saftig
Cirka 600 gram rödtungsfilé (alt berg- eller sjötunga). Festlig rätt med en underbart god vitvinssås. Fisken kokas på låg temp tillsammans med vitt vin och scharlottenlök i ugn och blir riktigt saftig
Så fortsätter vi med rätt nummer sex som var även den en utrotningshotad fisk, sjötunga med brässerad endiv, friterad morots créme och tunnt skivad anklever
Sole meunière betyder ungefär "mjölnarinnas (d v s mjölnarhustruns) sjötunga". Istället kan man koka det tillsammans med finhackad schalottenlök, morot och selleri i hälften vatten och hälften vitt vin till en god fiskbuljong
Det finns också utmärkta scampi som kommer med flyg från Turkiet, Adriatiska kusten och Danmark, en och annan gång kan man få tag i en förstklassig piggvar eller en äkta sjötunga från Engelska kanalen
Stekt rödtunga, eller sjötunga om man har råd är ofantligt gott och festligt. 2 port 1 stor rödtunga ca 800gr - 1 kg, med huvud av och skinnet draget (be fiskhandlaren flå fisken) Mjöl till panering salt o peppar ca 200 gr smör 2 citroner 4 rödbetor 1 morot 1 palstenacka 1 bunt haricot verts 1 stock broccoli 1 stor nypa hackad persilja Börja med att koka rödbetorna mjuka med skalet på. 1 morot