Sjötunga citron recept

Sjötunga Walewska

Sjötunga Walewska

En del sjötunga Walewska-puritaner vill kanske stena mig. Tillbaka i feskekörka]Elin berättar för fiskhandlaren att hon har fått fel fisk varpå fiskhandlaren på bred göteborgska informerar om att det är bara att gratulera eftersom hon fick 800 gram Sjötungafilé istället. Ingredienser (6 - 8 portioner)800 gram Sjötunga2 dl vitt vin (torrt)0,5 dl vattenen halv gul lök3-4 msk flytande fiskfond 1 msk saft av pressad citron30 gram smör4-5 dl vispgrädde50 gram smörSalt & Vitpeppar1 krm CayennepepparPommes Duchesse12 stycken medelstora mjöliga potatisar75-100 gram smör2 äggulorSalt & VitpepparGarnering500 gram skalade räkor10 skogschampinjonhattarGör så här1. 800 gram Sjötunga. 1 msk saft av pressad citron
Sjötunga Walewska

Sjötunga Walewska

saft från citron. filé av sjötunga. Häll över fiskbuljong, vin och citronsaft, täck med folie och sjud i 10 min
Sjötunga eller Rödtunga Walewska

Sjötunga eller Rödtunga Walewska

Saften av en halv citron. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft. Nyanserad, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, mineral, färska örter och citron
Sjötunga à la meunière

Sjötunga à la meunière

Strö över persilja och servera med citron och kokt potatis. När sjötungan vänds, lägg en skiva rå potatis under stjärten så att inte den delen blir överstekt
Sjötunga walewska med gratinerat mos

Sjötunga walewska med gratinerat mos

1,2 kg sjötunga, filéad, be att få benen till fonden. Sås200 g rotselleri 60 g palsternacka 3 morötter 2 gula lökar 3-4 lagerblad 30 vitpepparkorn 0,5 tsk timjan 4 dl vitt vin 2 humrar 1,7 l vispgrädde 1 sockerbit 1 dl ost, smakrik , riven 4-5 msk tomatpuré 2 msk cognac 1-2 stänk cayennepeppar ca 3 msk majsstärkelse 1 citron, till garnering
Sjötunga meunière

Sjötunga meunière

Servera genast med kokt potatis, hackad persilja och citron. citron. citron hackad persilja kokt potatis ev dill
Sjötunga Walewska

Sjötunga Walewska

saft från citron. filé av sjötunga. Häll över fiskbuljong, vin och citronsaft, täck med folie och sjud i 10 min
Vinkokt sjötunga

Vinkokt sjötunga

600 g sjötungafilé 2 tsk citron, saft 1,5 dl torrt vitt vin 1,5 dl fiskbuljong, stark 1 msk smör + 1 msk mjöl 4-5 dl vispgrädde salt cayennepeppar räkor grön sparris potatis [ca 4 per person]
Sjötunga med veloute

Sjötunga med veloute

potatis 70 g rabarber 1 dl vitvinsvinäger ca 600 g sjötunga (eller valfri vit fisk) 2 msk smör 8 vita sparrisar ramslök 1 citron salt strösocker
Fiskrulader med parmaskinka

Fiskrulader med parmaskinka

Häll olivolja, citronsaft och kapris i en kastrull. Pressa citronsaft över fisken och låt dra cirka 30 minuter. 600 g filé av sjötunga. 1citron. 1 citron
Panerad Pangasius Filé

Panerad Pangasius Filé

Blanda ägg med lite mjölk eller vatten och citronskal. Citronpeppar. För att fisken inte luktar dynga, har jag marinerat denna i citron, salt och citronpeppar i 3 timmar. 1 kg pangasius filé kallas hajmal eller vietnamesisk sjötunga. 1 citron
Fiskfilé i gräddsås

Fiskfilé i gräddsås

Fyll på med vatten salt och pressad citron, så att det täcker. Smaka av med salt och pressad citron. Pressad citron
LCHF i Frankrike

LCHF i Frankrike

Där åt jag en alldeles utmärkt stekt sjötunga, med haricots verts och grillade tomater. Till förrätt åt jag denna fisktartar på lax och torsk med smak av citron, koriander och chili