Denna buljong är salt men ska spädas. En del sjötunga Walewska-puritaner vill kanske stena mig. Varva buljong och vispgrädde (spara en dl och vispa den) tills såsen blivit tjock
12 dl fiskbuljong. 12 st schalottenlökar 1 msk smör 800 g sjötungsfiléer eller rödtungsfiléer 2 dl vin torrt vitt 2 dl fiskbuljong av tärning Sås. Häll på vin och buljong, och sjud fisken under lock i ca 3 minuter
Smula ner buljongen och krydda med peppar, låt sjuda ca 5-6 minuter. 1 kycklingbuljongtärning. 800 g sjötunga (rödtunga eller gösfilé går också bra). 3 msk smör 5 dl mjölk 2 msk vetemjöl, alt maizenaredning 1 kycklingbuljongtärning salt och peppar 400 g bladspenat smör till stekning muskotnöt, riven ca 600 g potatis 800 g sjötunga (rödtunga eller gösfilé går också bra) 1 dl vitt vin 2 dl parmesan, riven 12 råa havskräftstjärtar gräslök fänkålsdill
Häll vin och buljong i en djup vid gryta, låt koka upp och ta från plattan. Fisken i formen är av den platta sorten, sjötunga heter den och har man inte sådan så använder man antingen rödtunga eller annan plattfisk man gillar och hittar
Sjötunga, lax, mindre piggvar och fiskfilé och skivor av fisk passar bra att pochera. Den kan också skäras i tjocka skivor eller filéer (t ex lax) och sjudas i buljong eller i spad smaksatt med t ex vitt vin
Sjötunga, lax, mindre piggvar och fiskfilé och skivor av fisk passar bra att pochera. Den kan också skäras i tjocka skivor eller filéer (t ex lax) och sjudas i buljong eller i spad smaksatt med t ex vitt vin
Fyll på med citronsaft, vin och fiskbuljong. 600 g sjötungsfilé (om ni inte filear själv, be fiskhandlaren att han spar skrovet och koka buljong på det när ni kommer hem. 1½ dl stark fiskbuljong
hajmal eller sjötunga. Tillsätt curry, limeskal och buljong. ¾ liter fiskbuljong. Fräs morötter och lök i lite matfett ett par minuter utan att de får färg
Helkokt braxen med vin (går att göra med både rött & vitt), Torsk à la Rachel, Torsk à la Cardinal och Filé av sjötunga à la normande varav jag faktiskt över väger den sistnämnda
Så fortsätter vi med rätt nummer sex som var även den en utrotningshotad fisk, sjötunga med brässerad endiv, friterad morots créme och tunnt skivad anklever