Härliga smaker med inspiration från Asien. 250 gr Lax, rå eller gravad. 3 salladslökar, fint skivad. 1 kruka färsk koriander, hackad även stjälkarna (spar några blad för garnering)
Jag köpte även sjögrässallad och serverade till, (som man brukar få till sushi) hittade det på Asian food också men finns i dem flesta asiatiska affärern
Rökt lax och avokado med misosoppa och sjögrässallad*. * Jag köpte misosoppa och sjögrässallad på ett sushiställe och kompletterade med avokado och rökt lax
Sushi, sjögrässallad & misosoppa från Sushido. Förra veckan spenderade jag själv hemma as you know, men mat är ju något som måste lagas oavsett om man ska äta ensam eller i sällskap
Vi testade också deras gröna sjögrässallad med sesamolja och den var också supergod. Sushi til middag. Imorgon ska vi ha en kräftskiva för min mans kollegor från jobbet här hemma och därför är det en del att stå i ikväll och därför blir det sushi till middag
Blötlägg sjögrässalladen enligt beskrivning på paketet. Toppa salladen sedan med avocadoskivor och tofuskivor i något fint mönster och avsluta med att lägga sjögrässallad jämt fördelad på toppen
Sjögrässalladen gör ramenkänslan ännu lite mer påtaglig och den råa salladslöken ger lite sting. Lägg sjögrässalladen i blöt enligt instruktioner på paketet
Lime, citron och sjögrässallad eller dill till garnering. Ny vecka nya utmaningar. Har börjat på en Yogakurs, det är en motionsform jag länge har varit intresserad av
Vi beställde Manchegogratinerade hemgjorda nachochips med finhackade tomater och het mexikansk jalapeño, Sjögrässallad med chili och sesam, Peruansk ceviche, Pankofriterad kycklinglårfilé med chilimajonnäs, Lammracks med chili, pinjenötter och sesam, Quesadillas med grönsaker och strimlad kyckling, med vår hemgjorda guacamole, Brässerad grissida med äppelcremé, skysås och krutonger, Pulled pork på toast med cremé fraiche och syltad rödlök
Den här gången fick vi lax, ren, oxfilé, tonfisk, gös, havsabborre och pilgrimsmussla som serverades tillsammans med en sjögrässallad smaksatt med sesamolja
Gröp ur och grovtärna avokadorna. Rosta sesamfröna. Klipp ½ sjögräsark (nori) i fina strimlor. Blanda detta med olivolja, risvinäger eller äppelcidervinäger och mirin eller socker