Biff (helst sirloin steaks) äter vi ofta, och de vill vi ha blue. I höst tänkte jag snöa in mig lite på stekar (och kanske också långkok) och näst på tur (efter lammsteken) var rostbiff
Smaken av smörstekt bröd tillsammans med rare biff är verkligen en höjdare och tillsammans med valfri sallad (spenat använde jag denna gång, men ruccola går precis lika bra) god majo och hyvlad parmesan blir det ännu bättre
Bife de Chorizo är en del av Ryggbiffen eller på engelska Sirloin, Top loin eller New york strip. Här är en svingod Råbiff eller Biff Tartar som det heter på utländska
För att äta kappan måste den helst vara god också, så jag såg till att steka den länge på kappan/fettet så att den började bli stekt/rostad innan jag stekte själva ytan av biffen
Jag vet inte varför, men jag tycker det engelska namnet på denna rätt, steak tartare, låter bra mycket godare än svenskans råbiff, men oavsett vad man väljer att kalla rätten så delar den i alla fall upp mänskligheten i de som tycker om den och de som inte gör det