Sirapslimpa smör recept

Sirapslimpa från skärgården

Sirapslimpa från skärgården

100 g smör eller margarin. Ugn. 200°. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet
Sirapslimpa/ sötlimpa

Sirapslimpa/ sötlimpa

50 g smör eller margarin. Smält smöret, tillsätt filmjölk och värm till 37°. För mig som är född på 70-talet så var det sötlimpa/ skogaholmslimpa som gällde till frukost och kvällsmat med hushållsost eller hushållsmedvurst, på söndagar blev det vitt rostat bröd med jordgubb eller apelsinmarmelad
Sirapslimpa

Sirapslimpa

Smält smöret, tillsätt filmjölk och värm till 37°. 50 g smör. Smula ner jästen i en skål. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp
Sirapslimpa

Sirapslimpa

Sirapslimpan var det längesedan jag gjorde. 50 g smör5 dl filmjölk50 g färsk jäst2 dl mörk sirap2 tsk salt6 dl rågsikt6-7 dl vetemjölSmält smöret och blanda med filmjölken. 50 g smör
Sirapslimpor

Sirapslimpor

Värm smöret och blanda det med filmjölken, blanda ner jästen. 50 gr smör. 50 gr smör. Sirapslimpor gillar alla barnen, så det fick det bli
Goda sirapslimpor!

Goda sirapslimpor!

Smält smöret och blanda med filmjölken. 50 g smör 5 dl filmjölk 50 g färsk jäst 2 dl mörk sirap 2 tsk salt 6 dl vetemjöl special 6 dl rågsikt Gör såhär. 50 g smör
Sirapslimpa

Sirapslimpa

20 g smör. Rör ut jästen i ljummet vatten. Tillsätt resterande ingredienser och knåda väl. Jäs 30 min. Dela degen i två delar och gorma till limpor
Sirapslimpor

Sirapslimpor

sirapslimpa är en variant. Blanda i smör, sirap och filmjölk innan man häller i mjölet och knådar länge
Sirapslimpa

Sirapslimpa

Smält smöret och blanda med filmjölken. 50 g smör. 50 g smör. Denna klassiker. Något som jag alltid saknar vid långa vistelser utomlands är just bröd bakat på sirap
Sirapslimpor

Sirapslimpor

-) så därför fick de bli lite sirapslimpa. 50 g jäst 50 g smör eller margarin 5 dl filmjölk 1 dl mörk sirap 2 tsk salt 6 dl rågsikt 6 dl vetemjöl special   Pensling. Smält smöret, tillsätt filmjölk och värm till 37°. 50 g smör eller margarin

Smaskig Sirapslimpa

Smält smöret. The post Smaskig Sirapslimpa appeared first on Matkoma. Sirapslimpa (2 bröd). 50 g smör. 50 g smör
Sirapslimpor

Sirapslimpor

Smält smöret. 50 g smör. 50 g smör. Idag blev det nybakat bröd både till frukost och lunch. Snabba grahamsfrallor till frukost och sirapslimpor till lunch
Sirapslimpa

Sirapslimpa

Avnjuts bäst med smör och ost, eller leverpastej. Ett av dessa är den här sirapslimpan som är ett av de godaste bröden jag vet
Sirapslimpor

Sirapslimpor

Smält smöret och blanda med filmjölken. 50 g smält smör. 50 g smält smör. Nybakat bröd sitter fint som kvällsmacka
Sirapslimpor

Sirapslimpor

Blanda i smör, sirap och filmjölk innan man häller i mjölet och knådar länge. 50 gr smör. 50 gr smör. Nu är kavalkaden med brödbakandet över för denna gången, hoppas det varar länge i frysen
Nattjäst sirapslimpa och invigning av altanen♡

Nattjäst sirapslimpa och invigning av altanen♡

Tillsätt resten av mjölken, vetemjöl, rågsikt, sirap, tärnat smör och salt. 10 g färsk jäst6 dl lättmjölk6 dl vetemjöl special8 dl rågsikt + 1 dl till utbakning2 dl mörk sirap50 g rumsvarmt smör2 tsk salt. 50 g rumsvarmt smör
Sirapslimpor

Sirapslimpor

Värm smöret och blanda med yoghurten, sen jästen. 50 gr smör. 50 gr smör. Dessa limpor är fina. Gillas av alla barnen bara en sån sak
Sirapslimpa

Sirapslimpa

Smält smöret och blanda med filmjölken. 50 g smör. 50 g smör. Ingredienser. 5 dl filmjölk. 50 g färsk jäst. 2 dl mörk sirap