Russin (om man så önskar, jag brukar göra en med russin och en utan russin). russin bröd -. Russin (om man så önskar, jag brukar göra en med russin och en utan russin)
Jag hade bara tänkt att baka sirapslimpor, men insåg att jag kunde spara på disk om jag körde på med nästa brödbak också, så det blev mina jullimpor med russin och pomeransskal också
2½ dl russin eller korinter. Tillsätt vörtmix, nästan all sirap (spara ca 1/2 dl till pensling), salt och vetemjöl samt russin. 2½ dl russin eller korinter
I det här receptet kallas den för sirapslimpa och innehåller både nyttigheter och smarrigheter. För 2 limpor6 1/2 dl grahamsmjöl1 dl vetemjöl2 dl rågkross1 dl linfrö2 dl solroskärnor2 dl dadlar, russin eller torkade aprikoser2 tsk bikarbonat2 tsk salt1 liter filmjölk2 dl mörk sirapSmörj och bröa två avlånga bakformar