5 dl filmjölk. Smält smöret, tillsätt filmjölk och värm till 37°. För mig som är född på 70-talet så var det sötlimpa/ skogaholmslimpa som gällde till frukost och kvällsmat med hushållsost eller hushållsmedvurst, på söndagar blev det vitt rostat bröd med jordgubb eller apelsinmarmelad
Smält smöret, tillsätt filmjölk och värm till 37°. 5 dl filmjölk. Smula ner jästen i en skål. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp
Sirapslimpan var det längesedan jag gjorde. 50 g smör5 dl filmjölk50 g färsk jäst2 dl mörk sirap2 tsk salt6 dl rågsikt6-7 dl vetemjölSmält smöret och blanda med filmjölken. 5 dl filmjölk
Smält smöret och blanda med filmjölken. 50 g smör 5 dl filmjölk 50 g färsk jäst 2 dl mörk sirap 2 tsk salt 6 dl vetemjöl special 6 dl rågsikt Gör såhär. 5 dl filmjölk
Smält smöret och blanda med filmjölken. 5 dl filmjölk. 5 dl filmjölk. Denna klassiker. Något som jag alltid saknar vid långa vistelser utomlands är just bröd bakat på sirap
-) så därför fick de bli lite sirapslimpa. 50 g jäst 50 g smör eller margarin 5 dl filmjölk 1 dl mörk sirap 2 tsk salt 6 dl rågsikt 6 dl vetemjöl special Pensling. Smält smöret, tillsätt filmjölk och värm till 37°. 5 dl filmjölk
Blanda i smör, sirap och filmjölk innan man häller i mjölet och knådar länge. 2 dl filmjölk. Om man inte ha någon vassle kan man ta totalt 5 dl filmjölk
Blanda i smör, sirap och filmjölk innan man häller i mjölet och knådar länge. 2 dl filmjölk. Om man inte ha någon vassle kan man ta totalt 5 dl filmjölk
Blanda alla torra ingredienser och tillsätt filmjölk, sirap och grovhackade katrinplommon. Just nu snöar det och det väntas komma ännu mer snö och plötsligt poppade minnena av en varm sirapslimpa med smältande smör upp