Ringla lite ljus sirap över och in i ugn 200 grader i ca 45 minuter. Serveras med potatis eller potatismos lingonsylt och Syltad rödlökKoka upp1 dl sockero,5 dl ättikssprit2 dl vattenlåt svalnaSkiva rödlök jag tog 4 styckenoch lägg i glasburk med 2 lagerblad5 kryddpepparkornsalt och svartpepparhäll över lagen och låt stå över natten
Jag gillade smaken av tranbär och ingefära, men upplevde nog att den blev i sockersötaste laget och tror därför jag satsar på att ha i tranbären och den syltade ingefära i mitt vanliga fudgerecept nästa år om jag ska göra om den
Blanda med socker, vaniljsocker, sirap, vetemjöl och bakpulver till en fast deg. För två veckor sedan bakade jag kolakakor och lade på lite hemgjord hallonsylt jag hade i kylskåpet, bara som ett experiment
Blanda äpplen, sirap, vatten och citronsaft i en gryta och sjud under omrörning i cirka 10 minuter. Tillsätt syltsocker och kardemumma och koka ytterligare 3–6 minuter
Tillsätt vattnet, sylten, oljan, sirapen, ättikan och saltet. ½ dl sirap. Dessa härligt mjuka och saftiga limpor med bland annat lingonsylt i brukar jag baka ganska ofta