olja, ketchup, ljus sirap, honung, japansk soja, grillkrydda, salt och peppar. Det var en fin revbensrad (så ska det se ut ICA, och inte ett halvknäckt stycke med en massa köttslamsor som hänger som en stor "jag vet inte vad"), två skivor lagom marmorerade entrecôteskivor och en bit gryèreost
Recept på mina julrevben, som man för övrigt kan ha till vad man tycker passar. Det kommer bli en del rub över från detta recept så har ni bara lite revbenen som ska rubbas så kör med ca hälften
Recept på mina julrevben, som man för övrigt kan ha till vad man tycker passar. Det kommer bli en del rub över från detta recept så har ni bara lite revbenen som ska rubbas så kör med ca hälften
Blanda tomater, worcestershiresås, sirap, paprikapulver, pressad vitlök och chilipulver. Blanda paprikapulver, peppar, salt och timjan, och gnid in revbenen väl
Revbensspjäll med glaze. Skär revbensspjällen i bitar. Koka revbensspjällen i saltat vatten i vatten 2-3 timmar tills köttet är mört. revbenen i 225°C i ugnen tills dom fått fin färg och krispig yta. 1,2 kg tjocka revbensspjäll. 1 dl ljus sirap. Revbensspjäll med glaze 1,2 kg tjocka revbensspjäll 2 dl julmust 0,5 dl soja 50 g färsk ingefära 4 st nejlikor 1 dl ljus sirap 2 st stjärnanis 0,5 st urkärnad chili
Jag väljer kamben istället för tunna revben just för att det är mindre, lättare att äta utan att kladda ner hela ansiktet och de är dessutom mer kött på dom så detta recept trycker jag verkligen ni ska prova