Sirap och sesamfrön recept

Rågsikts och sirapslimpor

Rågsikts och sirapslimpor

Tillsätt sirapoch salt och så mycket mjöl att degen släpper kanterna. Spadet från koket sparar jag och använder jag som degvätska och det blir otroligt gott och saftigt
Nougat- och sesampinnar

Nougat- och sesampinnar

Mina sesamfrön verkar dock har smält ner i den varma smeten och syns inte alls på bilden. Rör i sesamfröna
Solros och tranbärsbröd

Solros och tranbärsbröd

Det är ett saftigt bröd med lång hållbarhet, som både smakar sött och syrligt och blir som bäst om det får ligga och mogna ett dygn
Äpple- och lingonbröd

Äpple- och lingonbröd

ljus sirap. sesamfrön. Blanda alla ingredienser utom äpplena i en bunke, låt stå och dra över natten. Blanda allt utom äpplen och lingon
Morots- och aprikosfrallor

Morots- och aprikosfrallor

½ dl sirap. Tillsätt resten av ingredienserna och tillsätt mjölen lite i taget tills degen är klibbfri
Pomerans- och korianderbröd

Pomerans- och korianderbröd

Lägg mjöl, jäst, smör & rapsolja, sirap, salt, pomeransskal och koriander i degbunken till köksmaskinen med degkrokarna monterade
Ljusa frallor med sesamfrön

Ljusa frallor med sesamfrön

Pensla med vatten, ägg eller sirapoch doppa dom i sesamfrönoch lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Låt svalna under bakduk på galler och de bör frysas in samma dag