Kardemummaskorpor med jordgubbskräm blev mellanmålet. Häll i honung ,kardemumma och salt rör om. 1 dl honung (eller sirap). 2 msk mald kardemumma. 2 msk mald kardemumma
Glutenfria kardemumma bullarIngredienser, ca 40 stycken100 gram smör. 160 g ljus sirap alt vit. 1 msk kardemumma (älskar kardemumma så var en rågad msk). Tillsätt pofiber och sirap, blanda ut ordentligt och låt stå en stund så jästen hinner komma igång (ca 10 minuter, de ska vara skummigt). Tillsätt kardemumman och de första 500 gram mjöl, rör ihop och blanda väl tillsätt saltet sist. 160 g ljus sirap alt vit. 1 msk kardemumma (älskar kardemumma så var en rågad msk)
Häll på sirapen och pudra den sedan med kardemumma så de blir täckta. Om du vill ha den lite extra knäckig så ringla över lite sirap ovanpå precis innan du sätter in den i ugnen
Blanda mjöl, smör, socker, sirap, vaniljsocker, bakpulver, kardemumma, salt. ½ dl ljus sirap. Skorpor till utflykten proppade med nyttigheter som nötter, apelsin och kardemumma
Vi hade hallon och sirap till - megasmarrigt. De ska vara tunna och kryddas med kardemumma. 1 knapp tsk kardemumma (jag har alltid hel kardemumma som jag stöter i mortel)
Vanligtvis serveras dem med smör och sirap i USA men det går att servera dem med mängder av kombinationer, själv hade jag blåbär i frysen och drottningsylt i kylen
Mät upp honungen eller sirapen och tillsätt hälften till äggvitorna och hälften till äggulorna. Tillsätt även kardemumma och saffran, citronskal och saft och blanda väl