Sillröra ägg recept

Sillröra med ägg och rom

Sillröra med ägg och rom

Skala och hacka äggen. Blanda i äggen. Lägg röran i en burk och ställ kallt till serveringen. 4 st hårdkokta ägg
Gittans sillröra

Gittans sillröra

Hårdkoka äggen och spola dem med kallt vatten. Skala äggen och hacka dem grovt. Blanda ner ägg, sill, kaviar och lök tillsammans med dill och gräslök i creme fraichen
Evas sillröra

Evas sillröra

Hacka 2 ägg och strimla purjolöken. Garnera med 2 ägg. 4 kokta hackade ägg. Rör ihop med resten. Låt stå till dagen efter
Sillröra på knäcke

Sillröra på knäcke

Skala och hacka äggen. 2 hårdkokta ägg. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 100 g matjessillfiléer 2 hårdkokta ägg ½ dl hackad färsk gräslök 2 msk orökt kaviar 1 dl Arla® gräddfil
Sillröra i brödkorg

Sillröra i brödkorg

Hacka sill, ägg och rör ihop löken och dillen. Receptet är anpassat efter Alltommat ”Prästostflarn med sillröra
Sillröra.

Sillröra.

Bred smör på kavringen och lägg på röran. Fördela röran i portionsglas och skär kavringen i 10-15 cm långa rektanglar, och stick ner dom i glasen, garnera med finhackade ägg och gräslök. 4 hårdkokta ägg
Gittans sillröra

Gittans sillröra

Hårdkoka äggen och spola dem med kallt vatten. Skala äggen och hacka dem grovt. Blanda ner ägg, sill, kaviar och lök tillsammans med dill och gräslök i creme fraichen
Moster Majlis sillröra

Moster Majlis sillröra

Skär/hacka, sill, ägg, lök och gurka i småbitar. 3 st hårdkokta ägg. Blanda gräddfil, majonnäs, senap och kryddor
Sommarsnittar med sillröra

Sommarsnittar med sillröra

Koka ägg och potatis. 1. Äggen ska vara hårdkokta så låt dem koka i cirka 7-8 minuter. 2. Dela samtliga ingredienser till mindre bitar och hacka löken
3 röror till midsommar

3 röror till midsommar

Sillröra. Hacka sill och ägg. Ska du bara välja en röra så rekommenderar jag sillröran. Lägg böcklingen tillsammans med majonnäs och senap i en skål
Matjesröra

Matjesröra

En härlig sillröra, löööööv it. 4Ingredienser4 hårdkokta kalla ägg1 stor rödlök200 g körsbärstomater550 g matjesill1 dl creme fraiche½ dl majonnäs1 riven vitlöksklyfta2 msk chilisåsnågra droppar tabasco eller annan het chilisauce½ krm salt½ krm peppar1 knippe gräslökInstruktionerSkiva löken och tärna äggen. 4 hårdkokta kalla ägg
Underbara Claras sillatårta

Underbara Claras sillatårta

Bred över hälften av sillröran och lägg sedan de skivade äggen i ett jämnt lager ovanpå. Lägg matjessillen i ett durkslag och låt vätskan rinna av
Fina fiskensås

Fina fiskensås

Grovriv gurkan och krydda med örtsalt, lägg sen i en sil att rinna av. Lägg de skalade hårdkokta äggen i silen och pressa dem igenom silen med baksidan av en sked
Påskmiddag 2012

Påskmiddag 2012

Sen nån slags sillröra i glas och så avslutningsvis lax med citron- och örtsås med bulgursallad. Traditionen bjuder numera att det äts pocherat ägg med rökt lax och hollandaisesås, så också den här påsken
Triss i sill

Triss i sill

Klicka på en sträng med sillröra längs långsidan och rulla ihop. Skär matjessill, potatis och ägg i mindre bitar
Båtmat

Båtmat

Sist hade jag gjort en sillröra som vi tog med oss. Strimla lök och hacka ägg och dill. Sillröra. Lägg alla ingredienser i en skål och rör om försiktigt