Sillgratäng recept

Varm sillgratäng

Varm sillgratäng

Låt sillfiléerna rinna av väl. Skär dem i mindre bitar. Skiva potatisen. Skala och hacka äggen grovt. Skala och hacka löken
Sillgratäng

Sillgratäng

Sätt ugnen på 250 grader. Hacka löken och fräs den i smöret. Strö på mjölet och späd med buljong och grädde
Varm sillgratäng

Varm sillgratäng

Låt sillfiléerna rinna av och strimla dem. Skala äggen och grovhacka dem. Skiva potatisen. Skala löken och finhacka den
Sillgratäng "Den blågula sillen"

Sillgratäng "Den blågula sillen"

Sätt ugnen på 200 grader. Skölj sillfilèerna väl. Skala, skiva och smörfräs löken i en stekpanna. Smörj en ugnssäker form och lägg hälften av löken i botten på formen
Varm sillgratäng

Varm sillgratäng

Låt sillfiléerna rinna av och strimla dem. Skala äggen och grovhacka dem. Skiva potatisen. Skala löken och finhacka den

Varm sillgratäng

Låt sillfiléerna rinna av och strimla dem. Skala äggen och grovhacka dem. Skiva potatisen. Skala löken och finhacka den

Sillgratäng från andra sidan sundet

 Blötlägg matjesfiléerna i mjölk 1 timme. Ta upp och skär dem i strimlor.  Sätt ugnen på 225º. Skaka lökhacket i lite mjöl, fräs i smör och späd med mjölk till en stuvningsliknande sås

Sillgratäng som på mors tid

 Sätt ugnen på 200º. Skär sillfiléerna i ca 1 cm breda bitar. Skala och dela lökarna på mitten. Skär tunna skivor

Sillgratäng

1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Skär sill och matjes i bitar. Skiva potatisen. Skala och skiva löken. Finhacka dillen

Sillgratäng

Lägg sillen i mjölk ca 30 min. och börja sedan med såsen. Fräs löken i fettet på svag värme i ca 5 minuter

Mammas sillgratäng

Sätt ugnen på 225 grader. Skiva potatisen och strimla sillen. Fräs löken i fett utan att den tar färg. Rör ner mjöl och späd med vätskan

Sillgratäng med rökt fläsk

Lägg sillfiléerna i blöt i ca 6 timmar, byt vatten då och då. Sätt ugnen på 200°. Skiva löken tunt och fräs den i hälften av smöret utan att den tar färg, lägg åt sidan

Ljummen sillgratäng

Fräs purjolöken mjuk i smör, krydda med salt och peppar. Lägg den i en smord ugnssäker form. Klipp av ryggfenan på strömmingen och lägg dem med ryggen neråt på en bricka

Varm sillgratäng

Låt filéerna rinna av väl. Skär dem i mindre bitar. Skiva potatisen. Skala och hacka äggen grovt. Skala och hacka löken

Varm sillgratäng

1.  Låt sillfiléerna rinna av väl. Skär dem i mindre bitar. Skiva potatisen. Skala och hacka äggen grovt. 2.  Skala och hacka löken

Sillgratäng på koshervis

Sillen ska ligga och dra i vatten i cirka 12 timmar. Byt vatten åtminstone en gång. Skiva löken och fräs i smör tills den blir gyllenbrun

Sillgratäng med lök och grädde

Lägg löken i en ugnssäker form. Häll på hälften av grädden. Sätt in i 225 gra­ders ugnsvärme cirka 15 minuter tills löken är mjuk

"Restmat" med stil = Färdigmat...

Gravfisk och sillgratäng. Alla har vi någonting av matrester kvar från julmiddagen, någon har en del skinka kvar, någon har morots och kålrotslåda kvar, någon har kanske sill kvar eller gravad lax, om man nu inte fryst ner den kvarvarande biten förstås