Sillfilé recept

Stekt sill i ättika

Stekt sill i ättika

600 g sillfilé. Rör ihop lagen tills sockret lösts upp. Salta lätt på insidan av sillen, vänd sedan skinnsidan på sillen i en blandning av lika delar vetemjöl och ströbröd
Ansjovischeesecake

Ansjovischeesecake

200 g ansjoviskryddad sillfilé fint hackad. Smält smöret. Finhacka kavringen i en matberedare och tillsätt smöret
Janssons frestelse á la Mannerström

Janssons frestelse á la Mannerström

Det måste vara ansjovis gjord på skarpsill och får inte vara den ansjoviskryddade sillfilén. På julafton provade jag, mot vad jag brukar göra, en annan variant på Janssons frestelse
Citronsill

Citronsill

  Men igår köpte färdiginlagd norsk sillfilé av Vickan’s Fisk. Sista Minuten Sill 2 Inlagda Sillfiléer eller 1 burk Inlagd Sill 1 Ekologisk Citron ½ msk Ekologiskt Socker ½ kruka Gräslök Ta upp sillen ur lagen
Stekt sill med löksås

Stekt sill med löksås

600 g sillfilé, urvattnad1dl grovt rågmjölsmör 1 stor gul lök1 msk mjöl3 dl grädde1 dl mjölkPersiljaGör så här. Vänd sillfiléerna i rågmjölet och stek dem på medelvärme 3-4 minuter per sida. Lämna en kommentar 600 g sillfilé
Brantevikssill

Brantevikssill

1 kg flådd sillfilé. 1 kg flådd sillfilé. Hur har ni det med påskförberedelserna. Här är de i full gång och nu har jag kommit fram till sillen
Skånsk senapsgravad sill

Skånsk senapsgravad sill

Flå skinnet av sillfiléerna och lägg dem över natten i lag 1. Lägg de avrunna sillfiléerna i en glasburk och varva dem med lag 2. 1 kg sillfilé
Smörstekt sill med blomkålsmos och lingon

Smörstekt sill med blomkålsmos och lingon

300 g sillfilé, färska eller tinade frysta. 300 g sillfilé, färska eller tinade frysta. Man behöver definitivt inte panera sillen/strömmingen i mjöl - det blir precis lika bra att bara steka i smör/ghee
Brantevikssill

Brantevikssill

Dra skinnet av varje sillfilé så den delas i två smala filéer. Rör ihop ättiksprit, vatten och salt och lägg i sillfiléerna
Supergod silltårta

Supergod silltårta

2 ½ stora burkar ansjovis kryddad sillfilé. 2 burkar sillfilé. Koka alla ägg,kyl ner dom och skala dom. Grovhacka äggen, hacka rödlöken, gräslöken och sillen
Tareqs 3 sorters snittar

Tareqs 3 sorters snittar

Ost och vindruva1. Smöra brödet och dela det på diagonalen till trekanter. Toppa med sallad, ost och vindruvor
Tomtesill

Tomtesill

Blanda ättiksprit, vatten, strösocker, lagerblad och nejlikorna i en kastrull och koka lagen några minuter
Ansjovissnurra

Ansjovissnurra

1 dl hackad ansjovis eller ansjoviskryddad sillfilé. Blanda ihop allt och bred ut på smördegsplattan. Rulla ihop
Aioli Sill

Aioli Sill

Varva aioli och sillfiléer i en glasburk. 300g Sillfilé. 300g Sillfilé. Ingredienser. 2,5 dl Vatten. 0,5 dl Ättika, 12%

Två sorters Sill till Midsommar

Lägger i urvattnad sillfilé, skivar i lite lök och morot, lägger i några lagerblad och några kryddpepparkorn