600 g sillfilé. Rör ihop lagen tills sockret lösts upp. Salta lätt på insidan av sillen, vänd sedan skinnsidan på sillen i en blandning av lika delar vetemjöl och ströbröd
Det måste vara ansjovis gjord på skarpsill och får inte vara den ansjoviskryddade sillfilén. På julafton provade jag, mot vad jag brukar göra, en annan variant på Janssons frestelse
 Men igår köpte färdiginlagd norsk sillfilé av Vickan’s Fisk. Sista Minuten Sill 2 Inlagda Sillfiléer eller 1 burk Inlagd Sill 1 Ekologisk Citron ½ msk Ekologiskt Socker ½ kruka Gräslök Ta upp sillen ur lagen
600 g sillfilé, urvattnad1dl grovt rågmjölsmör 1 stor gul lök1 msk mjöl3 dl grädde1 dl mjölkPersiljaGör så här. Vänd sillfiléerna i rågmjölet och stek dem på medelvärme 3-4 minuter per sida. Lämna en kommentar 600 g sillfilé
300 g sillfilé, färska eller tinade frysta. 300 g sillfilé, färska eller tinade frysta. Man behöver definitivt inte panera sillen/strömmingen i mjöl - det blir precis lika bra att bara steka i smör/ghee
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
2 ½ stora burkar ansjovis kryddad sillfilé. 2 burkar sillfilé. Koka alla ägg,kyl ner dom och skala dom. Grovhacka äggen, hacka rödlöken, gräslöken och sillen