Sill recept

47 Spara
Stekt sill i ättika

Stekt sill i ättika

600 g sillfilé. Rör ihop lagen tills sockret lösts upp. Salta lätt på insidan av sillen, vänd sedan skinnsidan på sillen i en blandning av lika delar vetemjöl och ströbröd
8 Spara
Gammeldags sill till Jul

Gammeldags sill till Jul

För några år sedan blev jag serverad denna sill av en kollega och trots att min inte så stora förtjusning av denna för så många delikatess inte är så stor brukar jag alltid smaka en liten bit
2 Spara
Tre sillar!

Tre sillar!

Rör ihop majonäs, créme fraiche, turkisk yoghurt, pressad vitlök, västerbottenost och dijonsenap. Nog för att påsken är över för denna gång men man kan ju redan nu börja fundera på vilka sillar man vill ha till midsommar eller så och då är detta ett helt fantastiskt bra inlägg
7 Spara
Sill med lime och purjolök

Sill med lime och purjolök

Skölj sillfiléerna i kallt vatten. Varva sillbitarna i en burk eller kruka med purjolök, lime, svartpepparkorn, nejlikor och lagerblad
0 Spara
Sill Provencale

Sill Provencale

timjan. Själv säger vi sill i vårt kök, skåningar som vi är, och vi säger det relativt ofta. timjan. ) Senast vi sa sill var igår när vi pratade om vad som ska spisas till middag idag och minsann så står sill på menyn även här
83 Spara
Skärgårdssill

Skärgårdssill

Det är kul att göra egna sill-inläggningar, snabbt och gott. I år till midsommarbordet gjorde jag två olika sorters inläggningar,Vitlökssill, som jag gjort tidigare och ny för i år var den goda Skärgårdsillen
42 Spara
Blåbärssill

Blåbärssill

Blåbärssill, enkelt och gott. Blåbärssill, enkelt och gott. Lag3 dl vatten2 dl socker1 dl ättikspritInläggning1 burk inläggningssill (420 gram)2 dl blåbär, frusna går alldeles utmärkt2 kanelstänger1
16 Spara
Lakritsmaränger

Lakritsmaränger

Började med att smälta några salta lakritssillar i mikron som jag först hade tänkt ha i marängerna. Jag föreslog lite glass med lakritssås och lakritsmaräng för Johan på kvällskvisten men han tackade nej (han har lite mer karaktär och försöker vara sund inför Göteborgsvavet)
9 Spara
Inlagd löksill

Inlagd löksill

Koka upp ättika, socker och vatten under omrörning och kyl ner lagen till kylskåpskall. Skala och dela röd och gul lök på mitten och skär löken i tunna skivor
9 Spara
Wasabisill

Wasabisill

Här är ett recept som chefen på mitt förra jobb kom på som en variant på min skärgårdssill med ägg. En blandning av det svenskaste vi har (inlagd sill) med influenser utifrån
8 Spara
Sherrysill

Sherrysill

Skiva matjesfiléerna och hacka löken. Blanda ingredienserna till inläggningen i en skål. Lägg i löken och sillen
4 Spara
Klassisk dillsill

Klassisk dillsill

Koka upp socker, vatten och ättiksprit. Rör om så sockret löser sig och låt sedan lagen kallna helt. Skölj sillfiléerna några minuter i rinnande kallt vatten och låt dem rinna av
4 Spara
Saffranssill

Saffranssill

1. Skär ned inläggningssillen i passande bitar. Saffranscreme. 1. Blanda ihop alla ingredienser. 2. Rör ihop detta så att allt blandas samman
3 Spara
Limesill

Limesill

Koka upp vatten, socker, nejlikor och krossad peppar, låt svalna. Tillsätt därefter saft och rivet skal från 4 st limefrukter
2 Spara
Basilikasill

Basilikasill

Häll bort lagen och skär sillfiléerna i bitar. Finhacka basilikan och blanda med majonnäsen. Rör sedan ner turkisk yoghurt
9 Spara
Currysill med apple

Currysill med apple

Skölj sillfiléerna i rikligt med kallt vatten. Skär filéerna tvärs över i ca 1 cm breda bitar och lägg dem i en skål
Sökförslag och sidor