Sill recept

1 Spara
Vinägerinlagd sill

Vinägerinlagd sill

Skölj sillfiléerna väl, skiva rödlöken och vitlöken. Varva sill, lök och vitlök i en burk eller skål. 2 burkar inläggningssill (urvattnad saltsill). 1 liten rödlök , skivad. 2 vitlöksklyftor , skivad
82 Spara
Skärgårdssill

Skärgårdssill

Det är kul att göra egna sill-inläggningar, snabbt och gott. I år till midsommarbordet gjorde jag två olika sorters inläggningar,Vitlökssill, som jag gjort tidigare och ny för i år var den goda Skärgårdsillen
42 Spara
Blåbärssill

Blåbärssill

Blåbärssill, enkelt och gott. Blåbärssill, enkelt och gott. Lag3 dl vatten2 dl socker1 dl ättikspritInläggning1 burk inläggningssill (420 gram)2 dl blåbär, frusna går alldeles utmärkt2 kanelstänger1
15 Spara
Vitlökssill

Vitlökssill

Tag upp sillen från inläggningslagen och låt rinna av, gärna på hushållspapper. Skala och pressa eller riv vitlöken
10 Spara
romsill med två sorters lök

romsill med två sorters lök

krämig sill som andas sommar och skärgård. Ingen midsommar utan sill, eller hur. Denna variant med stenbitsrom och två sorters lök tycker jag känns somrig, och med 5-minuters sill är den verkligen superenkel att fixa
9 Spara
Inlagd löksill

Inlagd löksill

Koka upp ättika, socker och vatten under omrörning och kyl ner lagen till kylskåpskall. Skala och dela röd och gul lök på mitten och skär löken i tunna skivor
9 Spara
Wasabisill

Wasabisill

Här är ett recept som chefen på mitt förra jobb kom på som en variant på min skärgårdssill med ägg. En blandning av det svenskaste vi har (inlagd sill) med influenser utifrån
8 Spara
Sherrysill

Sherrysill

Skiva matjesfiléerna och hacka löken. Blanda ingredienserna till inläggningen i en skål. Lägg i löken och sillen
4 Spara
Klassisk dillsill

Klassisk dillsill

Koka upp socker, vatten och ättiksprit. Rör om så sockret löser sig och låt sedan lagen kallna helt. Skölj sillfiléerna några minuter i rinnande kallt vatten och låt dem rinna av
4 Spara
Saffranssill

Saffranssill

1. Skär ned inläggningssillen i passande bitar. Saffranscreme. 1. Blanda ihop alla ingredienser. 2. Rör ihop detta så att allt blandas samman
3 Spara
Limesill

Limesill

Koka upp vatten, socker, nejlikor och krossad peppar, låt svalna. Tillsätt därefter saft och rivet skal från 4 st limefrukter
0 Spara
Paprikasill

Paprikasill

2 burkar inläggningsill1 röd paprika1 gul paprika1 purjolök (det gröna)Lag. 2,5 dl vatten1. 5 dl ättikssprit (12%)2 dl socker2 msk senapsfrö2 lagerblad1 tsk kryddpeppar (stött)Gör så här
105 Spara
Sju sorters sillar, inlagd- , italiensk-, persilje & dill-, saffrans-, citron&gräslöks- och rabarber&vaniljsill

Sju sorters sillar, inlagd- , italiensk-, persilje & dill-, saffrans-, citron&gräslöks- och rabarber&vaniljsill

persilje- och dillsill, citron- och gräslökssill samt rabarber- och vaniljsill. Rabarber- och vaniljsill1 burk 5-minuterssill (420 gr)Lag3 dm rabarber (vi hade i frysen från i somras, färdigskurna i 1,5 cm långa bitar)1 dl ättiksprit2 dl vatten3 dl socker1 vaniljstång, både själva stången och fröna som man tar ur stången ska ligga med10 nejlikor½ tsk vitpepparBlanda ingredienserna till lagen i en kastrull och koka upp
0 Spara
Rödlökssill.

Rödlökssill.

Sill med fin färg av rödlök och mycket smak av kryddpeppar. 6 - 8 personer på buffé. 1 förpackning 5 - minuters sill, skär i lagom stora bitar, 420 g 2 små rödlökar, skär i tunna klyftor 1 msk rödvinsvinäger 2 lagerblad 15 kryddpepparkorn 5
2 Spara
Basilikasill

Basilikasill

Häll bort lagen och skär sillfiléerna i bitar. Finhacka basilikan och blanda med majonnäsen. Rör sedan ner turkisk yoghurt
9 Spara
Currysill med apple

Currysill med apple

Skölj sillfiléerna i rikligt med kallt vatten. Skär filéerna tvärs över i ca 1 cm breda bitar och lägg dem i en skål
Sökförslag och sidor