Jag har bland annat gjort sill på rabarber och långpeppar, chili och koriander, rostad vitlök, rökig bbqsås och äpple och kanel som är lite av en personlig favorit
Mixa basilikan, tomaterna, vitlöken och pinjenötterna. Häll av lagen från sillen och skär den i bitar. Blanda i parmesanost, crème fraiche, majonnäs och sillen i blandningen
Finhacka de soltorkade tomaterna, basilikan och vitlöken. ½ dl finhackade soltorkade tomater. Det kommer att serveras många olika rätter, men ingen påsk utan sill
Sedan läggs det i olja med vitlök och kanske chili. Jag brukar äta det som just tapas med lite tomater, pimientos de padron och någon spansk ost kanske
Jag älskar ju medelhavssmaker såsom parmesanost, vitlök, soltorkade tomater och basilika. Mixa ihop krämen med basilika, vitlök, creme fraiche, majonäs och pistagenötter med en stavmixer
Passar till både grillat kött och fisk, även kall, kanske till sill och potatis. Lägg i en kastrull tillsammans med ingefära, socker, citronskal och hackad vitlök
Bakom ses även pappas inlagda sill och strömming. Den färdiga smördegen jag nämnde i förra inlägget att jag hade köpt gjorde jag snittar av som jag toppade med vitlöksost och kallrökt lax
Idag var middagsplanen att steka saltsillfileér och göra löksås men då såg jag att det var en tävling på Instagram om en Asiatisk kokbok av Jennie Walldén som jag gärna vill ha så då fick sillen vänta
Lägga in sill. Stek den sedan i rikligt med smör, tillsätt vitlök, salt, peppar och lite chilipulver. Klart att servera med en grönsallad, avokado, tomat och oliver med lite olivolja över - mums
Lite trött på sill och skinka och köttbullar är du…. Krydda med ingefära, vitlök, tomatpuré & ketchup. Klipp sönder tomaterna med en sax direkt i burken (enklast)