Sill oliver recept

Sill och lax till midsommar

Sill och lax till midsommar

Hacka soltorkade tomater, oliver och röd lök fint. Tänkte ge er lite förslag på goda sillar och gravad lax att göra till midsommar
Ugnsstekt sill med bulgur och rödbetstzatziki

Ugnsstekt sill med bulgur och rödbetstzatziki

Låt den svalna lite och blanda med pumpakärnor, tranbär, oliver, olivolja, vinäger, salt och peppar. Klipp ryggfenorna av sillfiléerna och lägg dem med skinnsidan uppåt på en ugnsplåt, gärna på ett bakplåtspapper
Lax med fetaoströra och blomkålsris

Lax med fetaoströra och blomkålsris

Lägga in sill. Klart att servera med en grönsallad, avokado, tomat och oliver med lite olivolja över - mums
Påskens gravade laxar

Påskens gravade laxar

Gårdagens påskmiddag var inte alls någon påskmat utan vi hade bestämt oss för att grilla istället men däremot så hade vi en riktig påsklunch med gravad lax och sill
Lingon- och  medelhavssill

Lingon- och medelhavssill

Hacka soltorkade tomater, oliver och röd lök fint. Jag brukar faktiskt aldrig göra egen sill utan köper för det mesta färdig, tex Klädesholmens sill som är min favorit

Gravlax med rödbetor

Nedan ser ni våran härliga lunch som serverades på påskafton beståendes av diverse olika sillar, den gravade laxen och en parmesankorg (recept på den senare)
Paj är sommarmat

Paj är sommarmat

Passade perfekt till ägg och sill men även till köttbullarna och prinskorvarna. 5 hackade oliver. 3 tomater 5 hackade oliver
Midsommarhelgen

Midsommarhelgen

Vi åt sillunch, åt jordgubbstårta och grillade på midsommarafton. Jag och Oliver stannar i stugan några dagar till
Frukost i bistron

Frukost i bistron

Jag äter mina helst tillsammans med sill eller kaviar och Berra vill ha örtsalt på sina. kan även smaksättas med vitlök, någon örtkrydda, soltorkade tomater eller oliver
Matjeskrans

Matjeskrans

Låt sillfiléerna rinna av och skär dem sedan i småbitar. Doppa oliverna i olja så behåller de sin glans
Pauls sillskola

Pauls sillskola

Bouqerones med vinäger, citrontimjan, oliver och kapris. Persilja- och senapssill. Blanda olivolja, kapris, plockad citrontimjan, citronskal och oliver, smaka av med vinäger, salt och peppar