Skala och skiva ingefäranoch skär både ingefäran, vitlöken och chilin i tunna skivor, krossa även citrongräset med hjälp av baksidan av en kniv, skär sedan citrongräset i mindre bitar
Asiatisk sillmed hetta är en ny och spännande sillinläggning. Smaker av vitlök, chili, ingefäraochkoriander ger sillen extra smak 3 dl vatten 2 dl socker 1 dl ättiksprit (12%) 3½ cm ingefära 4 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 2. 3½ cm ingefära
Idag var middagsplanen att steka saltsillfileéroch göra löksås men då såg jag att det var en tävling på Instagram om en Asiatisk kokbok av Jennie Walldén som jag gärna vill ha så då fick sillen vänta
Lite trött på silloch skinka och köttbullar är du…. Ibland blir man bara väldigt trött på kött och korv, potatis och torsk – och alla annan mat som inte kommer närmare kryddornas himmel än ett par varv med vitpepparkvarnen
Sillar till påskbordet förstås men också ben av kungskrabba. Ställ krabben på en fin tallrik, lägg upp salladen, skeda över sås och dekorera medkorianderblad
I morse åt vi tomtegröt, köttbullemacka med rödbetssallad och ägg ochsill, så nu känner vi oss ganska färdiga med julmat – förutom att jag har lovat Ris a la Malta till efterrätt nu på julafton
Vänd ner sillen i majonnäsblandningen och lägg i två glasburkar med tättslutande lock. Krämig örtsill. Tillsammans med Spisa har jag tagit fram en härlig sommarmeny med massor av färska smaksättare som mynta, basilika ochkoriander, smaker som passar så bra till sommarmat och grillning