Varva sillen med skivad röd lök eller skivad purjolök och häll på lagen. Låt den inlagda sillen stå och dra i 1-2 dygn. Påsk Påsklunch Högtid Påskmiddag Påskmat Påskbuffé Påskmeny SillSillinläggningSilltårtaMatjessillMatjessillstårta 0
Varva sillen med skivad röd lök eller skivad purjolök och häll på lagen. Låt den inlagda sillen stå och dra i 1-2 dygn. Påsk Påsklunch Högtid Påskmiddag Påskmat Påskbuffé Påskmeny SillSillinläggningSilltårtaMatjessillMatjessillstårta 0
Något som är väldigt enkelt och som du kan imponera med på julbordet, är att lägga in din egna sill. Grunden till inlagd sill är en lag kokt på ättika, socker och vatten
Julsill. Idag får du mitt bästa recept på inlagd sill. Sötningen påverkar inte hållbarheten på inläggningen, salt sill inlagd i ättikssprit behöver inte den höga halt socker för att hålla sig som vi vant oss vid
1 förp Abba inläggningssill. 11 förp Abba inläggningssill 0,5 dl ättiksprit 1,5 dl vatten 2 dl socker 0,5 tsk vitpeppar, krossad 1 rödlök 0,5 äpple 2-3 msk pepparrot, riven 1 dl lingonSkölj filéerna i kallt vatten och skär dem i bitar. Varva sillen och lagen i en burk och låt stå och dra i kylen i 1-2 dygn
Skölj sillen i kallt vatten och låt den rinna av. 600 g sillfilé, urvattnad1dl grovt rågmjölsmör 1 stor gul lök1 msk mjöl3 dl grädde1 dl mjölkPersiljaGör så här. Vänd sillfiléerna i rågmjölet och stek dem på medelvärme 3-4 minuter per sida. Lämna en kommentar 600 g sillfilé
Häll lagen från sillen, spola i kallt vatten i sil och låt filéerna rinna av. Låt sillen stå kallt i 2 dygn. 2 brk (à 420 g) urvattnad inläggningssill (jag brukar ta 3 burkar)
Den där lilla paketen sill gör ju hela proceduren med att lägga in sill både enklare och snabbare och när något är enklare och snabbare, så vågar sig plötsligt flera på att prova nya upplevelser
Skölj sillen i kallt vatten och låt rinna av. Varva sillen med grönsakerna i en burk. 1 förpackning inläggningssill á 420 g 5 sockerärtor2 sparris, i bitar5 rädisor, skivade½ rödlök, skivad½ morot, skivad
Häll av och skölj sillen. Skär eller klipp sillen i lagom bitar - förslagsvis någon cm breda. Lägg sillen i rosfri skål, två rena glasburkar med lock eller en skål eller kärl i keramik
Blanda sill, potatis och dill med crème fraiche och smaka av med salt och peppar. 2 burkar (à 240 g) Abba Brännvinssill. 5 citronRecept Häll av lagen från sillen och skär sillen i tärningar