Hacka rödbetor och gurka och rör i dem i senapssåsen. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Jag har sett att många är inne på bloggen och söker efter recept på sill, så här kommer recepten på sill som jag gjorde i somras
rivet skal och saft av ¼ citron. 200 g mästarmatjes, mild matjesill. ca 50 g tärnad gurka. Receptet gäller för 10 st 200 g mästarmatjes, mild matjesill 150 g kokt potatis 1 salladslök ca 50 g tärnad gurka ½ dl hackad färsk dill 1 löskokt ägg Vispat brynt smör. 50 g Arla® Svenskt Smör rivet skal och saft av ¼ citron 2 msk Arla Köket® crème fraiche knäckebröd
Gurka, Morot, Avokado, Räkor. Pressa citronsaft över och salta. Lägg sillen på en plåt. 600 g Sill. 1 Citron. Ugnsgratinera sillen i ca 10 minuter. 600 g Sill. 1 Citron
Hacka rödbetor och gurka och rör i dem i senapssåsen. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Min uppgift på midsommaraftonens knytkalas var inlagd sill
Nej, jag ska minsann fira midsommar med både sill, nypotatis och jordgubbstårta ändå. Servera den svala, eller kalla, fisken tillsammans med den kalla dillsåsen och gärna lite gurka, rädisor och extra dillkvistar
6 Matjes på sked 200 g klassisk matjessill 3 ägg 1 silverlök 100 g smör (till stekning av lök och att bryna) 2 dl crème fraiche 2 msk hackad gräslök 50 g prästost Sillpotatis 6 små mandel- eller färskpotatisar 1 dl crème fraiche 1 citron 1 liten rödlök 240 g valfri sill (t ex fransk löksill eller ingefära & lime) ca 1 msk små dillkvistar Silltaco 420 g 5-minuterssill i filéer ca 4 medium tortillabröd 1 litet romansalladshuvud eller gemsallad 50 g smörgåskrasse 1 liten gurka srirachamajonnäs Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Sill, färskpotatis & kallrökt lax är ju klassiker på midsommar, här i form av snittar. Hyvla gurka med hjälp av en potatisskalare & lägg ut bland tomaterna
Kanske äer det sillen och inte den gravade laxen som blir över men har man tur så brukar det vara rea på gravad/rökt lax i mataffärerna precis kring stora firanden, så passa på att ladda kylen med nyttig fisk
Vispa smöret luftigt, rör i matjessill, dill och smaka av med citronjuice, salt och svartpeppar. Blanda majonnäs och gräddfil med citronskal och smaksätt med salt och svartpeppar
Igår bjöds det på sill och potäter med tillhörande prosecco hos Monique. Min lax fick sällskap av en sallad på råris, tomat, gurka, purjo, äpple, avocado, röd paprika, ruccola och en massa nymald vitpeppar