Sill gubbröra dill recept

Klassisk gubbröra – vårt bästa recept

Klassisk gubbröra – vårt bästa recept

Häll av spadet och hacka sillen. Blanda med hackat ägg, majonnäs, lök, kaviar och dill. Toppa brödet med gubbröra, gräslök, krasse och rädisor
Gubbröra till förrätt

Gubbröra till förrätt

Det kan knappast gå fel med sill, dill och ägg. Lägg ett lager potatis på brödet, täck med gubbröra och garnera med en dillkvist

Mickes Gubbröra!

Skär sill och potatis i tärningar, hacka lök och dill, blanda samman allt utom äggen och smaka av med peppar
Gubbröra med färskpotatis

Gubbröra med färskpotatis

Hacka rödlök Strimla sill i centimetertjocka skivor. Hacka dill och gräslök. 200 g matjessill. 11 knippe dill. 1200 g matjessill 1 knippe dill 1 knippe gräslök 3 msk kaviar 1 rödlök 1 dl gräddfil 2 ägg 0,5 citron 400 g färskpotatisKoka ägg och potatis, äggen ska vara hårdkokta
Gubbröra med matjessill

Gubbröra med matjessill

Servera gubbröran på kavring eller knäckebröd, dekorera med dillvippor, tomat och lök. hackad dill, persilja och gräslök
Gubbröra med matjessill & crème fraiche

Gubbröra med matjessill & crème fraiche

Strimla dill och gräslök, sedan är det bara att blanda. Här kommer den gubbröra med matjessill som stod på påskbordet för en vecka sedan
Gubbröra

Gubbröra

Gubbröra görs traditionellt på matjessill/ansjovis, ägg, majonnäs och dill. Tillsätt den finhackade löken, dillen, gräslöken och kaprisen och blanda ihop med sill och äggblandningen
Gubbröra på lax

Gubbröra på lax

Sill och ansjovis passar inte alla och då är gubbröra på mjäll, rosa, kallrökt. dekorera med lite dill eller gräslök
Monkans Gubbröra

Monkans Gubbröra

Tärna potatis, ägg och matjessillen. Låt gubbröran vila i kylskåp, gärna några timmar så smakernahinner sätta sig
Gubbröra med matjessill på fröknäcke

Gubbröra med matjessill på fröknäcke

Glöm inte att matsortera skal från lök och ägg samt rester från dill och gräslök för en hållbar matlagning, och njut av din gubbröra på fröknäcke
Klassisk gubbröra – vårt bästa recept

Klassisk gubbröra – vårt bästa recept

Häll av spadet och hacka sillen. Blanda med hackat ägg, majonnäs, lök, kaviar och dill. Toppa brödet med gubbröra, gräslök, krasse och rädisor
Gubbröra 2 sätt

Gubbröra 2 sätt

Den kletiga gubbröran gjorde jag med matjesill och den utan klet med ansjovis så här får ni två olika recept beroende var du är ute efter
Monkans Gubbröra

Monkans Gubbröra

Tärna potatis, ägg och matjessillen. Låt gubbröran vila i kylskåp, gärna några timmar så smakernahinner sätta sig
Gubbröra på matjessill

Gubbröra på matjessill

ca ½ dl hackad färsk dill. sila och skölj bort sött spad från sillen och hacka den. ca ½ dl hackad färsk dill
Mandelbröd med gubbröra

Mandelbröd med gubbröra

Skär sillen i små bitar och hacka äggen och paprikan i samma storlek. Strö över dill, gräslök och persilja
En gubbig röra

En gubbig röra

Hacka sill, potatis, ägg, äpple och rödlök. Varför inte fixa till en gubbröra som vickning på nyårsfesten