Nog har ni väl ätit både sill och jordgubbstårta. Själva kakan är både glutenfri och mjölkfri, och som tillbehör väljer du förstås något helt mjölkfritt grädd- eller glassalternativ om du måste eller väljer att undvika alla mjölkprodukter
Började med att smälta några salta lakritssillar i mikron som jag först hade tänkt ha i marängerna. Jag föreslog lite glass med lakritssås och lakritsmaräng för Johan på kvällskvisten men han tackade nej (han har lite mer karaktär och försöker vara sund inför Göteborgsvavet)
Självklart vart det lax, med färskpotatis, sill och ägghalvor med skagen. ) och jag kan meddela att den godkändes av samtliga bröder (egentligen vet jag inte hur jag tänkte när jag serverade stora män gluten- och sockerfri chokladkaka med laktosfri glass hahaha
Vi hade en fin dag tillsammans med familjen och vi åt traditionell finsk julmat som består av jullådor (morot, kålrot, potatis), julskinka, sill, köttbullar (för den som äter), rosolli, rispiroger m
Det är ju påskhelg nästa vecka, och det ska förtäras ägg och sill i mängder, familjer och vänner ska samlas över god mat och husen ska dekoreras med kycklingar, häxor på flygande kvastar och inte minst påskris
Själv åt jag, eftersom jag bara äter vegetarisk mat en hemmagjord vegetarisk sill (recept kommer inom kort), toskanska biffar och ugnsrostad rödkål med chèvre vilket är två av mina personliga favoriter från julbordet
100 gram smör3 dl mjöl1 tsk bakpulver1 nypa salt4 dl mjölkÄt med bär, glass, sylt, grädde eller varför inte gräddfil och rom, sill eller något annat salt
Det blev ett underbart och härligt firande tillsammans med dem på midsommarafton där jag tror vi prickade in alla tänkbara traditioner med allt från sill och nubbe till midsommarstång, jordgubbar och dans till dragspel