Skala och filea lime, citron och apelsin. Pressa lite apelsinjuice över. I lagen till denna har jag också kokat med lite citronsaft för att få en lite syrligare smak
Varva sillbitar, lök, apelsinfiléer och lime i en stor burk. Ja, huruvida man själv håller i firandet och maten, eller blir bjuden på densamma gör så klart stor skillnad, men huvudsaken är ju i alla fall att det blir en sillbit eller två tillsammans med nypotatis
Man kan ju givetvis göra det enkelt för sig med att köpa färdiglagad mat såsom tex sill, gravad lax, köttbullar osv men det är ju inte riktigt min grej som ni säkert förstår
Auberginesill. Vem kunde anat att just auberine skulle vara det perfekta sillsubstitutet. Marinera och lägg in på samma sätt som vanlig sill så får du fantastiskt goda grejer
Det är inte så att jag inte tycker om skinka, köttbullar och korv men jag är mer av en fiskmänniska och det viktigaste för mig på julbordet är lutfisk, sill och Janssons frestelse
ost, sill, bröd. Skakas och serveras i cocktailglas med citron zest. 1 laddning oleo sacchrum (skalet från 6 citroner, 2 apelsiner och tre stjälkar rabarber vacum förpackat med 300g socker i 24 timmar). 18 cl citron. 20 ml citron. 6 citroner. 2 apelsiner och. 18 cl citron. 20 ml citron
Vårt klassiska julbord innehåller en härlig blandning av klassiska rätter som inlagd sill, hemgjorda köttbullar, Janssons frestelse, hemkokt rödkål tillsammans med inspirerande och gröna sallader
Vårt vegetariska julbord innehåller en härlig blandning av klassiska rätter som inlagd "senapssill", griljerad kålrot, hemkokt rödkål och kokta ägghalvor tillsammans med inspirerande och gröna rätter som grönkålspizza och fräscha sallader
Låt sillen rinna av. Hacka sill och lök och blanda med övriga ingredienser. 200 g matjesillfiléer. rivet skal av 1⁄2 st citroner. rivet skal av 1⁄2 st apelsin
Här bjuder jag på lite nya recept till midsommarbordets sillunch – Boveteplättar med varmrökt lax och crème fraîche, gräddfilspannacotta med kummin och citrongravad rödlök, inlagd sill med stjärnanis och citron och matjessill på ett fat
Ärter och fläsk, sill och potatis, kams, sluring. champagne jämte saften af apelsinerna och citronen. genom att servera "riktigt starkt och gott kaffe "med en rejäl klick vispgrädde, gärna överpudrad med kakaopulver" (grädden, menade man, kunde med fördel smaksättas med vanlig apelsinsaft)