Pressa i vitlök. 700 gram fiskfilé, jag använde lax och sik. 1 vitlöksklyfta. Relaterat 700 gram fiskfilé, jag använde lax och sik. 1 vitlöksklyfta 1,5 tsk salt
Skala och hacka löken samt vitlöken. Lägg upp ingredienserna på serveringsfat eller tallrikar och ringla över en god dressing, fransk eller vitlöksdressing
vitkålsgratäng, oxsvans i sås på tomat, paprika, vitlök, gul lök, sherry, lagerblad. vitkålsgratäng, oxsvans i sås på tomat, paprika, vitlök, gul lök, sherry, lagerblad
Rör i vitlök och persilja. 1 vitlöksklyfta, finhackad. Fräs krutongerna långsamt i vitlökssmöret tills de är frasiga, ca 10 minuter. Varmrökt sik med kall romsås 2 portioner. 1 vitlöksklyfta, finhackad
Oftast åt vi ungsbakad sik, som jag kanske borde tipsa om någon gång, men vid speciella tillfällen och när siken började ta slut så blev det lamm i olika former
Under tiden soppan kokar skär man restren av fisken i lagom stora bitar med eller utan ben, tillsätter dem i soppkoket, rör om försiktigt och låter soppan sjuda tills fisken är genomkokt, då avslutar man med att lägga i den fin skurna dillen och gräslöken och vill man kan man montera i några matskedar osaltat smör och en näve färsk skuren rå lök
Fisk, lax, torsk, sik vad man har. Hacka lök och vitlök, fräs i smör. Servera med aioli och ett gott bröd (idag blev det såklart tekakorna och en ”aioli” gjord på crème fraîche, vitlök, salt och peppar)