Smörj en ugnsfast form och lägg den sköljda och torkade fisken i den. Men min något stressiga tisdagseftermiddag kröntes dock med gyllene sikrom…sååå gott
Smörj arken med lite smör, salt & peppra på folien. Att få möjligheten att avnjuta dagsfärsk sik i foliepaket grillade över öppen eld ute på en ö i havsbanden vill jag unna allla
Fyll fisken med smör och lök. Nu går vi med stadiga steg mot hösten och då börjar Sikfisket i sjön Gäutan, den här firren var helt nyfångad på nät när vi tillagade den så här kommer en fiskrätt med väldigt goda tillbehör
Servera till siken med nykokt färskpotatis som du vänt i en klick smör och lite hackad dill. smör. Rensa under tiden sikarna från skinn, ben och innanmäte
1 rökt sik 0,5 rödlök 50 g röd stenbitsrom 300 g crème fraiche (naturell eller med örter) 4 skivor vitt bröd smör, till stekning salt (efter smak) peppar (efter smak)
Slå tillbaka i kastrullen och montera ner smöret. Koka upp grädden och smöret och mixa med smöret. 500g vitfisk som torsk, sik kolja mm2st ägg2½dl vispgrädde½dl färsk koriander1st röd chili6g salt1tsk grovmalen svartpeppar. 30g smör S/P. 400g skalad mjölig potatis400g skalade jordärtskockor3dl vispgrädde100g smör. 500g vitfisk som torsk, sik kolja mm
Stek fisken med skinnsidan ned i smör tills skinnet fått fin färg. Vi har fått sik. Ingr till 4 stora sik- eller abborrfiléer. 4 st salladslökar, 1 dm purjolök, smör, 1 tsk vitvinsvinäger, 1 msk honung, 2 msk tomatpuré, ½ zucchini, 1 liten fänkål, 1 gul och 1 röd paprika, 4 st potatis
Lämplig fisk , Lax, Röding, Sik, Harr. 200 gr smör läggs på och runt fisken för ösning under tillagning, Fisken tillagas i 150 grader varmluft eller 200 grader vanlig ugn i 50 min med 3-4 ösningar av smör under tiden. 200 gr Smör
Vänd försiktigt ner den vispade grädden. Tillsammans med mängder av ägg, ostar, smör, lax, räkor, lamm och annat som hör Påsken till, blir det inte så höga kolhydratvärden på det stora hela
Smält smöret i en stor gryta eller tjockbottnad kastrull. 700 gram fiskfilé, jag använde lax och sik. 1 msk smör. Relaterat 700 gram fiskfilé, jag använde lax och sik. 1 msk smör
ex lax, sik eller abborre i stället. Kokta morötter i slantar till, med en klick smör på. Medan stuvningen kokar, så bryner Du fisken på båda sidor i smör, salta och peppra lätt