Men min något stressiga tisdagseftermiddag kröntes dock med gyllene sikrom…sååå gott. Dessutom låg fyra blanka, fina sikar i påsen, som jag fick, så kvällen var definitivt gjord
Sikrom på blinie av aubergine med tillbehör – ett experiment med lyckad utgång. sik eller löjrom. Sältan från stekningen, sötman från auberginen och smörsmaken från stekningen matchar sikromen och gräddfilen perfekt
De kan ställas på högkant och garnera med t ex sikrom, rödlöksringar och gräslöksstrån. Lägg den gravade siken ovanpå avokadon och bred sedan ut philadelphiaosten över siken, sen rom ovanpå det och så strör man ut rödlöken över alltihop och kryddar med lite med några drag på pepparkvarnen och dill efter behag
Blanda crème fraiche och sikrom. 4 msk sikrom. 4 st sikfilé. Gör så här dag 1. Skölj filéerna. Skala och skiva löken, moroten och vitlöken och strimla sellerin
Blanda samman med den rökta fisken, den gravade siken hackar du grovt och blandar ner i smeten tillsammans med sikrommen, kom ihåg att ta undan en del till dekoration
Rökt sik från Tolken, serveras med sikrom och Sjömarkens ägg. Hej alla glada matvänner. En vecka har gått sen vi serverade Boråsmenyn på Stadshuset i Borås
Gravad sik serverad med rågbrödskrutonger, sikrom, rödlök och smetana. Den här hösten har fört med sej ett par trevliga ‘traditioner’ med Baltic-tjejerna
En tredje, kanske inte lika given, är sikrommen. Sik fiskas ju lite varstans, men när den lokale fiskaren i Roslagen lite uppgivet meddelar att han inte har något annat i sumpen än sik