Ansa och skär salladslök, purjolök, fänkål och paprika i rätt stora bitar. Vi har fått sik. Ingr till 4 stora sik- eller abborrfiléer. 4 st salladslökar, 1 dm purjolök, smör, 1 tsk vitvinsvinäger, 1 msk honung, 2 msk tomatpuré, ½ zucchini, 1 liten fänkål, 1 gul och 1 röd paprika, 4 st potatis. 4 st salladslökar
salladslök. Under tiden fisken kokas strimla salladslök, ingefära och paprika. salladslök. Egentligen skall det vara aborre i det här receptet men jag tog en sik på ca 650 gram istället
Lägg en äggskiva på varje brödkrutong, toppa med löjrom och garnera med skivad salladslök. Toppa potatishalvorna med en majonnäsklick och småbitar av sik, noga urbenad
Blanda försiktigt ner grönsakerna i potatisen, strö på kryddorna och servera till fisken. 400 g skinn- och benfri varmrökt lax, t ex sik, regnbåge. 150 g salladslökar i tunna skivor
Finhacka salladslök, dill och persilja. 1,5 kg hel fisk t ex regnbåge, gös eller sik. 1 salladslök. Fjälla och rensa fisken, låt gärna huvudet vara kvar
Klyfta tomaterna och blanda dem försiktigt med oliver och citronskal direkt på mattallrikarna. Servera till ca 125 g rökt fiskfilé (böckling, makrill, sik eller vad du kan få tag på) per person. Därtill ett potatismos där 4 tunnskivade salladslökar fått sjuda med i vattnet vare sig du lagar mos av pulver eller knölar