Sik löjrom recept

Fisk i ugn

Fisk i ugn

Lämplig fisk , Lax, Röding, Sik, Harr. Den kalla såsen förbereds gärna dagen innan med Creme Fraishe, Löjrom och Dill, mängden löjrom och dill efter smak
Laxfilé med skagensås

Laxfilé med skagensås

Ingredienser 1 kg laxfilé(er) , utan skinn 1 odefinierad rapsolja , till pensling 1 tsk citronpeppar 1,5 tsk salt 100 gram löjrom , (eller sik eller ishavsrom) 1 odefinierad citron(er) , i klyftor, till servering Sås 250 gram räkor 0,5 st gul lök(ar) , liten 2 dl crème fraiche 1,5 dl gräddfil 0,5 dl dill , hackad 1 tsk salt 0,5 tsk citronpeppar Köp receptet
Sikrom på blinie av aubergine med tillbehör

Sikrom på blinie av aubergine med tillbehör

sik eller löjrom. Sikrom på blinie av aubergine med tillbehör – ett experiment med lyckad utgång. Sältan från stekningen, sötman från auberginen och smörsmaken från stekningen matchar sikromen och gräddfilen perfekt
Scamppi och creme frech

Scamppi och creme frech

Undertiden blandar du samman crem frech, dill och fiskrom till en sås,du behöver inte salta såsen eftersom sik eller löjrommen är påförhand saltad, vill du kan du istället pressa lite citronsaft med isåsen eller röra ned några fint skurna citronmeliss-blad
Fiskburgare

Fiskburgare

Tillsätt dill, majonnäs, sik-ellerlöjrom och crème fraîche. 50-100 g sik- eller löjrom. 50-100 g sik- eller löjrom
Nyårsfirandet

Nyårsfirandet

Vi gissade först på rökt sik och tonfisk. Svärmor har alltid crème fraiche, löjrom och finhackad rödlök på julbordet och jag tycker det är så gott ihop
Smakfulla svenska guldkorn

Smakfulla svenska guldkorn

Kalix Löjrom är det första siklöjefisket i världen som blir MSC-märkt vilket innebär att det är fiskat med omtanke om havsmiljön

Laxfilé med Skagensås

100 gram löjrom , (eller sik eller ishavsrom). 6 portioner. 1. Sätt ugnen på 125 grader. Ta bort eventuella kvarvarande ben i laxfilén

Småplock med löjrom och rökt sik

Toppa potatishalvorna med en majonnäsklick och små­bitar av sik, noga urbenad. Lägg en äggskiva på varje brödkrutong, toppa med löjrom och garnera med skivad salladslök

Varmrökt sik i urgröpt gurka

ca 300 g varmrökt sikfilé. 1 burk (75 g) löjrom eller laxrom. Rensa fiskfilén fri från skinn och ben. Dela upp fiskköttet i mindre bitar

Små rårakor med sik- eller löjrom

Jag gillar att steka dem som små plättar, små, tunna och frasiga och serverar dem gärna med sik- eller löjrom (även betydligt billigare ishavsrom fungerar alldeles utmärkt till), en klick crème fraîche och finhackad eller strimlad god lök – helst schalottenlök eller rödlök

Sikromstårta

Sikrom/löjrom/stenbitsrom efter behag. Hårdvispa grädden. Rör ner färskosten. Hacka en rödlök och blanda i