Fisken var lokalt fiskad och det var oftast lax, strömming eller sik som vi åt. 1/4 gurka. Skär äpplet och gurkan i små tärningar, ca 1 cm. 1/2 äpple 1/4 gurka 1 1/2 dl majonnäs
Blanda försiktigt samman alla ingredienserna. Strimla även gurkan och sellerin. Blanda försiktigt salladen vid serveringen och servera såsen separat, gärna med bröd, smör och öl
50 g rökt sik, bladspenat, kruksallad, röd paprika, kall sås på turkisk yoghurt, limejuice, sambal olelek, worstersås & svartpeppar, 100 g nötter (salta mandlar). 150 g lax i ugn, sås på 100 g smör, 1 msk apelsinsaft, skal från en halv apelsin, citronsaft, vittvinsvinäger, salt och peppar, 70 g ruccolasallad, en bit gurka, fyra körsbärstomater, 1 glas tort vitt vin, 1 glas vatten. 50 g rökt sik, bladspenat, kruksallad, röd paprika, kall sås på turkisk yoghurt, limejuice, sambal olelek, worstersås & svartpeppar, 100 g nötter (salta mandlar)
Det blev grillad sik, gös och lax. Känns att jag inte lagat någon riktigt mat sedan midsommaren, typ stekt ägg när jag kommit hem från jobbet, ätit en gurka och så
Hon har bott i trakterna av Hjo hela sitt liv (där även jag är född), så färsk eller rökt Vätternfisk såsom röding och sik har stått på bordet nästan jämt
Hyvla fänkål, blomkål, morötter, rödlök och gurka tunt med köksmandolin eller rivjärn. Lägg ekbladssallad i botten på fina tallrikar och toppa med haricots verts, skuren kall potatis, de picklade grönsakerna och den rensade siken
Mjölkproduktion är relativt energieffektiv då en ko kan mjölka 8000 liter men i reportaget talar Christel Cederberg (doktor i miljövetenskap och forskare vid SIK, Institutet för Livsmedel och Bioteknik och vid Chalmers) om hur hon inte kan se hur vi skulle kunna öka våran mejerikonsumtion, även här tycker jag att LCHF feltolkas, fettet kan ju lika gärna var vegetabiliskt
Börja med att laga salladen till anrättningen, blanda sammanrukkolan med den strimlade paprikan, gurkan och tomaten i klyftor, salta och peppra lätt och skvätta lite god olivolja över