1 rökt sik 0,5 rödlök 50 g röd stenbitsrom 300 g crème fraiche (naturell eller med örter) 4 skivor vitt bröd smör, till stekning salt (efter smak) peppar (efter smak)
Hade lite rökt sik-rester i kylskåpet, och ättiksgurkan i röran passade kanon till. ca 100 g rökt sik (eller annan rökt fisk). 1/2 dl creme fraiche. ca 100 g rökt sik. 1/2 dl creme fraiche
Även sik lämpar sig till den här rätten. DAGENS RECEPT 14-10-27UGNSSTEKT REGNBÅGE I GRÄDDSÅSPröva denna verkligt fina fiskrätt, som är len och mild i smaken
Rör ner grädde, crème fraiche, vatten och saffran. 700 gram fiskfilé, jag använde lax och sik. 1 dl crème fraiche. Relaterat 700 gram fiskfilé, jag använde lax och sik. 1 dl crème fraiche
Vänd sedan ner potatisen, hackad gräslök, dill och löj/sikrom och smaka av med salt och peppar. Blanda creme fraiche, grädde och dijonsenap i en annan kastrull och koka upp under omrörning
ex lax, sik eller abborre i stället. Rör sen ner grädde och crème fraiche. Stekt Fisk med Gräddstuvade Kantareller 4 Hela Fiskar à 200 gr 3 msk Smör Havssalt och nymald Vitpeppar Kantarellstuvning 3 dl förvällda Kantareller En finhackad Rödlök 50 gr Smör ½ Ekologisk Veg Buljongtärning ½ tsk Vit Balsamvinäger 2 dl Grädde 2 dl Crème Fraiche Havssalt och nymald Vitpeppar Smält smöret i en gryta. 2 dl Crème Fraiche
Ingredienser 1 kg laxfilé(er) , utan skinn 1 odefinierad rapsolja , till pensling 1 tsk citronpeppar 1,5 tsk salt 100 gram löjrom , (eller sik eller ishavsrom) 1 odefinierad citron(er) , i klyftor, till servering Sås 250 gram räkor 0,5 st gul lök(ar) , liten 2 dl crème fraiche 1,5 dl gräddfil 0,5 dl dill , hackad 1 tsk salt 0,5 tsk citronpeppar Köp receptet
Servera såsen till rökt eller gravad fisk, jag hade varmrökt sik. 2 dl creme fraiche eller kokosgrädde. Varmrökt sik Vitlökssås med örter 3-4 port. 2 dl creme fraiche eller kokosgrädde