Sik fraiche recept

Grillad Sik i folie

Grillad Sik i folie

2dl crème fraiche. 2dl crème fraiche. '. Denna rätt går att göra med vilken rundfisk som helst som t,ex röding, gös, harr aborre mm
Rökt sik, med romröra, på smörstekt bröd

Rökt sik, med romröra, på smörstekt bröd

1 rökt sik 0,5 rödlök 50 g röd stenbitsrom 300 g crème fraiche (naturell eller med örter) 4 skivor vitt bröd smör, till stekning salt (efter smak) peppar (efter smak)
Lata dagar och baguette med rökt sik

Lata dagar och baguette med rökt sik

Hade lite rökt sik-rester i kylskåpet, och ättiksgurkan i röran passade kanon till. ca 100 g rökt sik (eller annan rökt fisk). 1/2 dl creme fraiche. ca 100 g rökt sik. 1/2 dl creme fraiche
Fisk i ugn

Fisk i ugn

Lämplig fisk , Lax, Röding, Sik, Harr. 5 dl Creme Fraiche Naturell. Färsk rensad fisk fylls med dill, tomater och lök på en saltbädd av citronsalt

Påskmat LCHF

Vänd försiktigt ner den vispade grädden. Blanda färskosten med crème fraiche, gräslök och kryddor. Vänd försiktigt ner resten av vitan i smeten
Fiskgryta med saffran, vitt vin och grädde

Fiskgryta med saffran, vitt vin och grädde

Rör ner grädde, crème fraiche, vatten och saffran. 700 gram fiskfilé, jag använde lax och sik. 1 dl crème fraiche. Relaterat 700 gram fiskfilé, jag använde lax och sik. 1 dl crème fraiche
Krämig sill med räkor

Krämig sill med räkor

Annan mat vi hade på midsommarbuffen var gravad lax och sik, varmrökt lax och sik, nypotatis, romsås, nybakat baguette och sallad
En riktig höjdare till fisken !

En riktig höjdare till fisken !

Vänd sedan ner potatisen, hackad gräslök, dill och löj/sikrom och smaka av med salt och peppar. Blanda creme fraiche, grädde och dijonsenap i en annan kastrull och koka upp under omrörning
Ädelfisk med Kantarellstuvning

Ädelfisk med Kantarellstuvning

ex lax, sik eller abborre i stället. Rör sen ner grädde och crème fraiche. Stekt Fisk med Gräddstuvade Kantareller 4 Hela Fiskar à 200 gr 3 msk Smör Havssalt och nymald Vitpeppar Kantarellstuvning 3 dl förvällda Kantareller En finhackad Rödlök 50 gr Smör ½ Ekologisk Veg Buljongtärning ½ tsk Vit Balsamvinäger 2 dl Grädde 2 dl Crème Fraiche Havssalt och nymald Vitpeppar Smält smöret i en gryta. 2 dl Crème Fraiche
Laxfilé med skagensås

Laxfilé med skagensås

Ingredienser 1 kg laxfilé(er) , utan skinn 1 odefinierad rapsolja , till pensling 1 tsk citronpeppar 1,5 tsk salt 100 gram löjrom , (eller sik eller ishavsrom) 1 odefinierad citron(er) , i klyftor, till servering Sås 250 gram räkor 0,5 st gul lök(ar) , liten 2 dl crème fraiche 1,5 dl gräddfil 0,5 dl dill , hackad 1 tsk salt 0,5 tsk citronpeppar Köp receptet

Vitlökssås till rökt fisk

Servera såsen till rökt eller gravad fisk, jag hade varmrökt sik. 2 dl creme fraiche eller kokosgrädde. Varmrökt sik Vitlökssås med örter 3-4 port. 2 dl creme fraiche eller kokosgrädde
Dagens recept: Böcklingsallad

Dagens recept: Böcklingsallad

Blanda försiktigt samman alla ingredienserna. Blanda försiktigt salladen vid serveringen och servera såsen separat, gärna med bröd, smör och öl

Rödingröra med tunnbröd

På somrarna brukar vi handla nyrökt sik på Skatans rökeri utanför Sundsvall. De har även en sikröra som är god att äta på en bit tunnbröd
LCHF 4

LCHF 4

50 g rökt sik, bladspenat, kruksallad, röd paprika, kall sås på turkisk yoghurt, limejuice, sambal olelek, worstersås & svartpeppar, 100 g nötter (salta mandlar). 5 dl créme fraiche (34 % ), 2 msk majonnäs, 1/4 gul lök, salt och peppar, en skvätt lime. 150 g entrecote, 3 msk kall sås på créme fraiche-turkisk yoghurt-sambal olelek-citronsaft-kapris-svart peppar-salt-persilja, machetesallad, 1 glas torrt vitt vin. 50 g rökt sik, bladspenat, kruksallad, röd paprika, kall sås på turkisk yoghurt, limejuice, sambal olelek, worstersås & svartpeppar, 100 g nötter (salta mandlar). 150 g entrecote, 3 msk kall sås på créme fraiche-turkisk yoghurt-sambal olelek-citronsaft-kapris-svart peppar-salt-persilja, machetesallad, 1 glas torrt vitt vin
Kräftröra

Kräftröra

1crème fraiche. 1rom, t ex av sik, löja, regnbåge eller stenbit. kräftstjärtar, avrunna och hackade. 1naturell färskost