Häll på vin och krydda med salt och chili. Ostpanerad Sik Att dubbelpanera fisk eller kött med riven ost, är något som passar mycket bra in i LCHF-livsstilen
Denna gång tog jag en Sik men det skulle också bli bra med Havsaborre eller Sea Bream. Överför försiktigt till ett serveringsfat (som gärna ska vara uppvärmt)
Plockade ut,lax, sik , scampiräkor och nykokt "laxpuljong". efter ett dyk in i kylen där jag hittade följande,Blomkålbroccolien bit purjolöken charlottenlök (den hittade jag i skafferiet tillsammans med kokosmjölken)en röd chili(och jag hackade ned hela den röda chilin med frön och allt,kan säga att det blev rätt "hot", lite för hot, så ta inte med hela om ni inte villha alldeles för hot soppa
Skulle egentligen inte handla alls men hittade både Lindblomshonung, rökt sik, och en massa annat, och så denna… en jättetavla med porträtt av en elefant
) Tisdag - HUSMAN/LÅNGKOK (fransk köttgryta på vin, afrikansk gryta med kanel & ingefära, Mexican chili, Coq au vin etc) Onsdag - ASIATISKT (wok av olika slag, Fläskwok med grönsaker, sesamnudlar, indisk curry, grön curry thai mm) Torsdag - FETA FISKDAGEN (laxpasta, thaifiskbullar m ris, fylld rödspätta, lax m broccoli i ugn, rökt sik mm) Fredag - spaghetti bolognese (standard i vår familj) Lördag - barnen får köttbullar och vi äter stekt/grillad köttbit med grönsaker och olika såser mm sent Söndag - pasta av något slag En nyhet på schemat är att vi efter hårda förhandlingar där jag slänger in pepparrot och rå lök allt oftare byter lördagens köttbit mot fisk och skaldjur