Mosa potatisen med en stöt och lägg i en klick smör och späd med mjölk till lagom konsistens. Tanken var att jag skulle ha en god smörsås till, men den hamnade i slasken och det blev en sherrysås till istället
Pressa den kokta potatisen och vispa ner smör och mjölk. Eftersom vi numera rätt ofta använder oss av tryckkokaren i matlagningen provar vi ”Mat och Gastronomis” recept på Oxvans med sherrysås, långstekta schalottenlökar, rosmarin, morötter och en mandelpotatispuré
Som alternativ så gjorde vi lax med potatismos och sherrysås. Använd skyn från lammet till att göra en sås, vi rekommenderar att späda ut den med mjölk, oxfond och 3 msk vetemjöl
Till varmrätt bjöd vi på ugnsbakad lax med sherrysås och duchessepotatis. Vispa ägg och mjölk, tillsätt salt och peppar och rör sedan ner västerbottenosten
Sherrysåsen. ta en kastrull och häll i grädde, mjölk. koka upp den och gör ev en redning på ca 1msk mjöl och dubbelt så mycket mjölk i ett glas å vispa. 1 dl mjölk
Häll mjölk och matlagningsgrädde i en shaker, lägg i mjölet och skaka om. 1 dl mjölk. 1 dl mjölk. Ända sedan vi upptäckte att kombinationen sherry med cremé fraiche blir en jättegod sås så har vi gjort detta många gånger