Sillen behöver 2 dygn på sig för att bli klar. 1 burk inläggningssill 1 dl portvin ½ dl torr cherry 20 kryddpepparkorn 1½ dl vatten 1 dl strösocker ½ dl ättikssprit 12 % 4 kryddnejlikor 3 lagerblad 1 röd lök, skivad Blanda portvin och cherry, koka
Den som även sporadiskt följer denna blogg känner till min passion för sherry. Denna uppsötade stil av sherry brukar jag sällan uppmärksamma men här har vi en riktigt bra representant för sötare sherry
1 msk sherry. Skala och hacka morötter, potatis och lök. Låt puttra med en klick smör, häll sedan i 2 dl buljong och låt koka under lock tills de är mjuka
Anklår med sherry och clementin. Relaterat Anklår med sherry och clementin. 1 timmes puttrande i järngryta (bryn låren i lite av fettet först) häller du i 1/2 dl sherry, 1 dl vatten, saften från 1 clementin, 1 tsk honung och 2 tsk koncentrerad kycklingfond
Slå på sherry, buljong, mjölk och grädde och låt soppan koka ihop på svag värme i ca 20 minuter. 3 msk torr sherry. 1 l gula kantareller 50 g rotselleri, tärnad 2 schalottenlökar, hackade 1 klyfta klyfta, hackad 1 krm timjan 3 msk torr sherry 7 dl kyckling- eller grönsaksbuljong 3 dl mjölk 2 dl grädde salt och peppar smör, att steka i
Ta bort från värmen och häll i sherry samt smaka av. 2 msk sherry (kan uteslutas). Ca 1 liter svamp (ca 400 g), gärna olika sorter 2 dl crème fraiche 5 knippen persilja 4 dl kycklingbuljong 3 shalottenlökar 2 klyftor vitlök 3 blad dragon, hackade eller ½ tsk torkad 2 msk blåmögelost av komjölk 4 msk vetemjöl 2 msk sherry (kan uteslutas) Salt Vitpeppar God olivolja till servering
Annat än en skvätt sherry som tar soppan till nya höjder. Häll i sherryn och låt lite koka bort. Champinjonsoppa med sherry, 2 portioner. 50-75 ml fino sherry